x

Zenica

Remi u drugom meču sa Sjevernom Makedonijom! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
„U-17“ reprezentativke Bosne i Hercegovine remizirale su danas 2:2 u prijateljskom susretu u Zenici sa vršnjakinjama iz Sjeverne Makedonije.

Gošće do prednosti dolaze u 6'. Teodora Nikolovska je iskoristila nesporazum odbrambenih igračica bh. tima i sa pet metara postiže pogodak.

Mogla je reprezentacija BiH samo dvije minute poslije da izjednači rezultat, ali je Elvira Hasanović sa sedam metara glavom poslala loptu preko gola nakon centaršuta Naide Haračić. 

Haračić je ubacila iz kornera u 9' nakon čega su pokušaje Maje Jelčić i Ana Marije Milinković izblokirale igračice Sjeverne Makedonije. 

Jelčič je još jednom zaprijetila u 20' nakon kornera koji je izvela Haračić, ali lopta odlazi pored gola. 


Reprezentacija Bosne i Hercegovine izjednačuje rezultat u 34'. Almasa Pandžić je centrirala iz slobodnog udarca, a Ana Marija Milinković pogađa protivničku mrežu. Milinković je i u prvom meču ovih selekcija prije dva dana, u pobjedi bh. tima od 3:1 bila trostruku strijelac.

Jelčić je u 38' šutirala sa ivice kaznenog prostora, a lopta odlazi pored gola.

Haračić je u 53' pokušala iskosa sa lijeve strane, ali je pogodila vanjski dio mreže.

Milinković je odlično asistirala Maji Jelčić u 64' koja loptu sa 15-ak metara šalje preko gola.

Minutu poslije Melisa Sipović zaobilazi i makedonsku golmanicu, ali njen udarac protivničke igračice sa gol linije izbacuju u korner.

Jelčić u 67' sa desetak metara pogađa prečku, a lopta se odbija do Elvire Hasanović koja postiže drugi gol za bh. tim.

Sjeverna Makedonija je u 75' ostala sa deset igračica na terenu jer je Olivera Cokleska zbog povlačenja za dres dobila drugi žuti karton.

Jelčić je u 78' sa 16 metara loptu poslala iznad prečke, a minutu poslije njen šut iskosa sa lijeve strane makedonska golmanica Verica Kolevska izbacuje u korner.


Kapitenka reprezentacije BiH Maja Jelčić ni u 81' nije imala sreće kad je iz povoljne pozicije pogodila prečku.

Naida Haračić u 89' sa distance šalje loptu preko gola.

Sjeverna Makedonija izjednačuje rezultat u drugoj minuti sudijske nadoknade. Kristina Mojsovska je bila precizna iz slobodnog udarca sa preko 30 metara za konačnih 2:2.

Selektor bh. tima Ilija Lucić je nakon utakmice izjavio:

„Ne možemo biti zadovoljni rezultatom. Imali smo igrača više u polju i primili smo gol u sudijskoj nadoknadi. Pokušali smo da ispravimo neke pogreške iz prve utakmice, ali izgleda da nismo uspjeli u tome. Već za sljedeće okupljanje moraćemo da pronađemo još tri igračice kako bismo pojačali konkurenciju u timu.“

Bosna i Hercegovina-Sjeverna Makedonija 2:2 (1:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Marko Taborin (Bijeljina).

Sudije asistenti: Haris Avdić (Sarajevo), Marijan Ćosić (Široki Brijeg).

Golovi: 0:1 Nikolovska (6'), 1:1 Milinković (34'), 2:1 Hasanović (67'), 2:2 Mojsovska (90'+2)

Žuti kartoni: Cokleska (Makedonija).

Crveni karton: Cokleska (Makedonija).

Bosna i Hercegovina: Josipa Radoš, Melisa Sipović, Đuka Stojanović, Ana Marija Milinković, Maja Jelčić, Radmila Ždero, Jovana Stevanović, Almasa Pandžić, Amra Omeragić, Elvira Hasanović, Naida Haračić. Igrale su još: Ajla Krivić, Irma Kurtagić, Elma Huremović, Ana Buhač, Ajna Golić. Selektor: Ilija Lucić.

Sjeverna Makedonija: Verica Kolevska, Ikmet Limani, Anida Idrizi, Radica Velkova,Ana Milčevska, Sara Evtinđioska, Olivera Cokleska, Teodora Nikolovska, Viktorija Nedeva, Aleksandra Jovanovska, Bojana Petkova. Igrale su još: Era Stebleva, Kristina Mojsovska, Edina Sulejmani, Mia Golovska, Elisa Hani, Dragana Tripčevska, Efimija Cuneva, Teodora Barton, Angela Zafirovska. Selektor: Toše Nacev.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Tekst : nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.