x

osvježenje na vrijeme

Renault predstavio redizajnirani Koleos, u prodaji od jula

S redizajniranim izdanjem Renaultovog najvećeg SUV-a stižu novi karoserijski detalji, više tehnike i dva nova čišća i štedljivija dizelska motora.

Osvježenja na karoseriji Koleosa uključuju novu hromiranu masku hladnjaka, nekoliko hromiranih detalja na odbojnicima i bokovima i (u zavisnosti od paketa opreme) novodizajnirane felge prečnika 18 ili 19 inča.

U Renaultu kažu da vozač i njegovi saputnici sada mogu računati na udobnija sjedišta i efikasniji sistem grijanja i hlađenja kabine, a sjedište vozača opciono se može naručiti i s masažnom funkcijom. Unaprijeđen je i multimedijalni sistem R-Link 2, a Koleos će standardno biti opremljen s nekoliko najmodernijih sigurnosnih sistema i sistema za asistenciju vozaču. Standardna oprema najboljeg paketa Initiale Paris uključuje i audiosistem renomirane kompanije Bose.

Dvije su novosti koje se kriju ispod prednjeg poklopca. Osnovni četverocilindarski 1,8-litarski dizelski motor raspolaže sa 150 konjskih snaga, nudit će se u kombinaciji samo s prednjim pogonom i prema tvorničkim podacima u prosjeku će trošiti 5,4 litra na 100 kilometara. Pored njega, tu je i poboljšan dvolitarski dizelski motor sa 190 konjskih snaga koji je kombinovan s automatskim mjenjačem i pogonom preko obje osovine.

Renault će narudžbe za redizajnirani Koleos početi primati od narednog mjeseca, a prvi primjerci do kupaca će stići početkom oktobra.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.