x

Renault Scenic je na izdisaju

Francuska marka još jednom je redividirala ponudu Scenica na matičnom tržištu.

Scenic se francuskim kupcima sada nudi samo sa dva benzinska motora koji isporučuju 140 odnosno 160 konjskih snaga. Potonji agregat dostupan je samo sa sedmostepenom EDC transmisijom, dok je taj automatski mijenjač opcija kod slabijeg bloka.


Renault nudi Scenic u tri trima: Evolution, koji je ujedno i uvodni, zatim Techno i na kraju Executive. Bazični MPV nudi vrlo bogatu opremu sa dugim spiskom naprednih bezbjednosnih sistema. Osim AEB-a, održavanja vozila u traci, detekcije saobraćajnih znakova, tu su LED svjetla (uključujući i maglenke), zatim zadnji i prednji parking senzori + kamera za vožnju unazad.


Naravno, Scenic Evolution nudi se sa benzinskom pogonskom jedinicom od 140 ks i ručnim mjenjačem, i za takav model potrebno je izdvojiti 33.200 evra. Najprestižniji Scenic na francuskom tržištu košta 41.400 evra (Executive, 160 ks, EDC7). S druge strane, ukoliko se želi kupiti Grand Scenic koji standardno dolazi sa sedam sjedišta, neophodno je doplatiti 1.800 evra (u bilo kom paketu opreme), prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.