x

Elektrifikacija ponude

Renault u Parizu predstavio cjenovno pristupačni električni automobil

Predsjednik i izvršni direktor kompanije Grupe Renault Carlos Ghosn objavio je dva nova pravca u nastavku elektrifikacije Renaultovog strateškog plana Drive the Future. Iduće godine biće lansiran novi i povoljan gradski električni automobil, koji će prvobitno biti lansiran u Kini, a od 2020. na tržište stiže popularni trojac: Clio, Captur i Mégane sa novim hibridnim i plug-in hibridnim sklopom.

Kao potvrđeni pionir i lider u 100-postotnoj električnoj mobilnosti, Renault je u Parizu predstavio konceptni model Renault K-ZE. To je novi globalni SUV u A-segmentu inspiriran električnim vozilima, sposoban za rekordnu autonomiju u svom segmentu od 250 km po NEDC ciklusu. Kompaktni Renault K-ZE ima zavodljivi i sportski dizajn s naglašenim mišićavim linijama. Osim atraktivnog dizajna, Renault K-ZE je također lako napuniti zahvaljujući dvostrukom sistemu punjenja koji je kompatibilan s kućnim utičnicama i javnim infrastrukturama. K-ZE dolazi s mnoštvom opreme koja povećava iskustvo vožnje električnim vozilom, poput stražnjih senzora za parkiranje, stražnje kamere i centralnog ekrana povezanog s navigacijom i pratećim uslugama.


S obzirom da je Kina najveće i najbrže rastuće tržište za električna vozila, Renault K-ZE će stići prvobitno u Kinu. Vozilo će se proizvoditi lokalno od strane kompanije e-GT New Energy Automotive Co, koja je u saradnji s Dongfeng Motor Grupom i Nissanom oformljena za razvoj i proizvodnju kompetitivnih električnih vozila za kinesko tržište.

"Grupa Renault je pionir i evropski lider u proizvodnji električnih vozila. Uvodimo Renault K-ZE, pristupačan, urbani SUV inspirisan električnim vozilima koji kombinuje najbolje od Renault Grupe: naše liderstvo u EV segmentu, našu stručnost u proizvodnji pristupačnih vozila i sve skupa zaokružujemo jakim partnerstvom", izjavio je ovim povodom Carlos Ghosn, predsjednik i izvršni direktor kompanije Groupe Renault.


Renault je također potvrdio svoje planove za daljnju elektrifikaciju svoje game u svom procesu osvježavanja proizvoda od 2020. godine. Tako će u skorijoj budućnosti na cestu stići hibridni Clio i plug-in hibridni Mégane i Captur, dajući korisnicima mogućnost da se uključe u trend elektrifikacije s modelima koje poznaju i vole. U pitanju je inovativna i 100-postotna Renaultova tehnologija e-Tech, koja će omogućiti Renaultu da ponudi hibridne verzije u popularnom B i C segmentu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.