x

Poruka selektora

Repeša: Moramo biti agresivniji protiv Češke

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Sarajevu dočekuje selekciju Češke u susretu drugog kola drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Nakon poraza u prošlom kolu od Finske reprezentativcima BiH znatno su umanjene šanse da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo, s obzirom na to da su ostali na posljednjoj poziciji na tabeli sa dvije pobjede i pet poraza. Stoga im se nameće imperativ pobjede u sutrašnjem meču protiv izuzetno jake reprezentacije Češke, koja sa šest pobjeda i jednim porazom je već jednom nogom na SP-u.


Selektor reprezentacije BiH Jasmin Repeša osvrnuo se na poraz od Finske, navodeći da bi protiv Češke igrači morali igrati mnogo agresivnije tokom cijele utakmice i ponoviti igru iz posljednje dionice ukoliko žele do pobjede.

"Šteta da ranije nismo podigli tu agresivnost kao što smo napravili u posljednjoj četvrtini i iz izgubljene utakmice došli u situaciju da okrenemo u našu stranu. Iako veći dio utakmice nije bio na nivou koju hoćemo, krenuo bih od pozitivne stvari kako je utakmica završila i mislim da je to poruka kako da sutra krenemo. Vjerujem da možemo dobiti jednu reprezentaciju koja je izuzetno jaka, koja dolazi kompletna u Sarajevo, ali čeka nas zaista težak posao", kazao je Repeša. 


Pozvao je navijače da dođu u što većem broju sutra u Skenderiju i podrže bh. reprezentativce. 

"Uvidjeli smo gdje smo griješili, prije svega nivo agresivnosti mora biti veći. Problemi koje smo imali u organizaciji su objektivni s obzirom na to da smo faktički bili bez plejmejkera i da su pojedini igrači morali promijeniti pozicije. Musa je morao preko 35 minuta igrati kao plejmejker što inače ne igra i mislim da je to u najmanju ruku vrlo solidno napravio", istaknuo je selektor. 


Kada je u pitanju zdravstveni bilten, kaže da su svi igrači zdravi osim Sulejmanovića koji je imao problem s koljenom. Zasad nije poznato da li je ovaj igrač spreman, a Repeša ističe da ni sutra neće ništa riskirati ukoliko Sulejmanović ne bude potpuno spreman za utakmicu.

Susret Bosna i Hercegovina - Češka Republika igra se u dvorani Mirza Delibašić u nedjelju od 20:00 sati. U grupi K još igraju Rusija - Bugarska (17:00) i Francuska - Finska (17:05).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.