x

aktivirana klauzula

Revanš Joshue i Ruiza će biti održan u novembru ili decembru

Revanš između britanskog boksera Anthonyja Joshue i Meksikanca Andyja Ruiza Jr. koji ga je iznenađujuće pobijedio i oduzeo mu titule bit će održan u novembru ili decembru ove godine.

Informaciju o revanšu je potvrdio Joshuin promotor Eddie Hearn samo nekoliko dana nakon što je Ruiz priredio jednu od najvećih senzacija u historiji boksa te oduzeo Joshui IBF, WBO i WBA titule svjetskog prvaka. On je kao pobjednik izašao iz meča održanog u subotu u New Yorku, a revanš je zagarantovan klauzulom koja je dio ugovora o borbi. Hearn je kazao da je klauzula aktivirana u utorak nakon razgovora.

"Nakon razgovora s Joshuinim trenerom i menadžmentom u New Yorku aktivirali smo klauzulu o revanšu s Andyjem Ruizom. Borba će se održati u novembru ili decembru", potvrdio je Hearn na Twitteru.

Ruiz je poslao Joshuu na pod čak četiri puta te je uprkos tome što je bio autsajder dobio favorita u sedmoj rundi meča održanog u Madison Square Gardenu.

Ruiz je prihvatio borbu nedugo nakon što je Joshuin prvobitni protivnik Jarrell Miller pao na doping testu. Novi šampion je rođen u SAD-u, ali se bori pod meksičkom zastavom. Ranije je rekao da će bez problema prihvatiti revanš i to bilo kada.

Novinare je nakon borbe zanimalo da li Joshua još razmišlja o mečevima protiv WBC šampiona Deontayja Wildera i Tysona Furyja.

"Još uvijek se želim boriti protiv njih, ali prije toga slijedi revanš s Ruizom. Ja sam još uvijek šampion i potvrdit ću to kad vratim pojaseve", izjavio je Joshua.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.