x

POTVRĐENE OKOLNOSTI SMRTI

Rezultati obdukcije iz BiH i Njemačke pokazali da je Muamer Zukorlić preminuo prirodnom smrću!

Sin preminulog Muamera Zukorlića i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić objavio je informaciju da su svi toksikološki nalazi osim onih iz Turske, rezultati obdukcije i istrage o uzroku smrti pokazali da je njegov otac preminuo prirodnom smrću.

Usame Zukorlić objavio je da su nalazi obdukcije tri tima stručnjaka, nakon više od osam mjeseci od smrti njegovog oca pokazali da on nije otrovan i da je preminuo prirodnom smrću.

Muamer Zukorlić navodno je prije smrti imao intenzivne napade kašlja, a nedjelju prije smrti gubio je svijest.


"Svi obducenti su zaključili da nije došlo do pucanje aorte, kako je zaključila prisutna ekipa ljekara u Novom Pazaru na danu smrti na licu mjesta", istakao je Usame Zukorlić.

Najavio je i da će porodica tražiti objašnjenje od ljekara u Istanbulu koji su zaključili da postoji 60 posto šanse da je Muamer Zukorlić preminuo od posljedica trovanja.


"Rasvjetljavanje okolnosti smrti rahmetli Muftije Zukorlića je bila obaveza, kako porodice, tako i njegovog naroda i mi smo tu obavezu izvršili. Zaslužili smo da znamo usljed čega je umro. Da smrt nije nastupila kao posljedica infarkta ili pucanja aorte, kako je prvobitno prenijeto", istakao je sin preminulog Zukorlića.

Podsjećamo, Viši sud u Novom Pazaru donio je odluku da se izvrši ekshumacija i obdukcija tijela Muamera Zukorlića na zahtjev porodice.

Ekshumaciju tijela Zukorlića, koji je u trenutku smrti bio i potpredsjednik Skupštine Srbije, Tužilaštvo je naložilo u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.