x

Rialda prvi put o razvodu: Pokajala sam se, pet godina nije malo! Istina od čijeg novca gradim karijeru!

Rialda Karahasanović je bosanskohercegovačka pjevačica, glumica i dizajnerka. Rođena je 12. novembra 1992. godine u Sarajevu. Postala je poznata nakon učešća u muzičkom takmičenju „Zvijezda možeš biti ti“ na Hayat televiziji. Nakon toga snimila je četiri singla koji su veoma brzo dobili pozitivne reakcije publike u Bosni i Hercegovini i regionu. U oktobru 2017. godine snimila je pjesmu „Bezimeni“ sa srpskom pjevačicom Gocom Tržan. Za naš portal je odgovorila na mnoga škakljiva pitanja koja se tiču njenog privatnog života i ljubavnog statusa, kao i karijere.

1. Za samo mjesec dana hit pjesma ``Bezimeni`` ima preko 4 miliona pregleda na YouTube, jesi li očekivala ovakav uspjeh s obzirom da je danas vrlo teško napraviti dobru pjesmu koja će biti hit?

- Ni u ludilu nisam očekivala, bez obzira što znam da je pjesma odlična, nikada ne možes biti siguran. Danas se sluša sve i svašta, i samim tim sve i svašta je “hit”, ukusi su različiti. Mnogo mi je drago što je “Bezimeni” “prihvaćen” od strane publike, što smo Goca i ja napravile super projekat, bili smo u trendu u top 5 u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, tako da više i nisam mogla očekivati.

 

2. Otkud saradnja sa Gocom Tržan?

- Gocu i mene u ovoj pjesmi je spojila Aleksandra Milutinović, koja je i sam autor “Bezimenog”. Ovu pjesmu je ona imala već duže vrijeme, koja se meni svidjela na prvu i onda u svom razmišljanju kako i šta da napravimo, samo je rekla da bi to super zvučalo u duetu sa Gocom. Ja sam naravno odljepila na tu ideju, a i mnogo mi je drago da je i Goca odmah pristala na ovu suradnju.

 

3. Kakva je Goca privatno, s obzirom da na prvi pogled djeluje kao ``zenutnog`` karaktera, jeste li ostale u kontaktu?

Ostale smo u kontaktu. Ja sam iskreno se malo i plašila našeg susreta jer djeluje kao “zeznuta“ ženska, ali na prvu smo kliknule. Mnogo mi je drago zbog toga jer je ona toliko dobar čovjek i toliko prijatna osoba da, osim toga što mi je privilegija da mogu da dijelim ekran i meldijsku liniju sa takvom jednom zvijezdom, samim tim i čast da je poznajem privatno. 

 

4. Ovo je veliki korak u tvojoj karijeri, pjesma je regionalni hit, hoćeš li se bazirati u budućnosti na nove duete i s kim bi voljela snimiti sljedeći duet s obzirom da je i prethodni duet sa Becom Fantastik ``Ludnica`` blizu tri miliona pregleda?

Sad mislim da je vrijeme da uradim nešto sama poslije dva dueta. Pa onda, otom potom.

 

5. Tvoj otac je lider grupe Sarr e Roma Amir Karahasanović, mnoge fanove zanima gdje je sada Amir, je li okačio mikrofon o klin?

Pa suštinski on ne može nikada potpuno da izađe iz svijeta muzike, to je u krvi. On se davno distancirao iz pjevačkog segmenta jer kako kaze,umorilo ga je.

 

6. Na tvoj veoma atraktivni izgled i prelijepu figuru nijedan muškarac neće ostati imun, a ono što zanima sve muškarce, da li si u vezi?

Nemam muškarca u životu, niti mi treba.

 

7. Koja je tajna tvoj dobrog izgleda?

- Samo red, rad i disciplina. Redovan san, zdrava ishrana, treniram svaki dan, a nedjeljom pojedem kutiju porodičnog sladoleda.

 

8. Na ljeto si izdala kolekciju kupaćih kostima ``LoLa by Rialda``, da li će biti neka zimska kolekcija od Rialde?

- Nažalost neće, ali proširenje kolekcije će se desiti na ljeto sljedeće godine.

 

9. Može li se od muzike živjeti i ako može kada to doseže onu tačku da neki pjevač postane zadovoljan kada se spoji ugodno s korisnim?

Pa s obzirom da ja s novcem nikada nisam ni znala, kod mene je uvijek diskutabilno. Ali šalu na stranu, svakako da može, ali mora da se radi, neće samo.

 

10. Radiš li privatna veselja i svadbe, da li se više isplati pjevati u klubovima ili na privatnim veseljima?

Svakako da radim, ali iskreno više volim klubove jer ipak volim tu konekciju sa publikom. Što se zarade tiče, isplati se kako god.

 

11. Pratiš li rijaliti programe Zadrugu i Parove, da li si možda dobila poziv za učešće i da li bi pristala ikada biti u nekom rijaliti showu s obzirom da je velika promocija i reklama biti na TV-u 24 sata, prisjetimo se samo Gasttozza koji je napravio veliki pomak u muzičkoj karijeri nakon pobjede u Parovima i opet je učesnik Parova?

Pa iskreno ja sebe ne smatram rijaliti igračem, niti se vidim u tome. Opet svako ima svoj pravac i način da uspije. Ne osuđujem nikoga.

 

12. Bez čega Rialda ne može zamisliti dan?

Ne može da provede dan bez treninga.

 

13. Kojim životnim motom se vodiš?

Ne radi drugima što ne želiš da se desi tebi.

 

14. Šta bi poručila mladim djevojkama?

Mora nešto i u glavu, ne može samo na. Čitajte i edukujte se, ljepota je prolazna.

 

15. Imaš li neku ekskluzivnu informaciju za naš portal ekskluziva.ba?

Biće raznih ekskluziva, ali sve u svoje vrijeme. Biće iznenađenja.

 

16. Iza tebe je buran period i burno ljeto kada je privatni život u pitanju. U kakvom si sada odnosu sa bivšim mužem?

Alija i ja smo u jako korektnim odnosima. Smirile su se strasti i svako je nastavio svojim životom.

 

17. Kako je razvod uticao na tebe? Jesi li se oporavila od toga, kakve posljedice je ostavio po tebe? 

- Pa svakako da su posljedice tu, ne mogu da kažem da je bilo lako i jednostavno, ali ja se uvijek vodim tim da je bolje da se završi, nego da se patimo.

 

18. Da li si se pokajala što si dopustila sebi da neke stvari iznosiš javno i putem društvenih mreža? Kako sada gledaš na te postupke? 

Pokajala sam se i nisam nikada trebala bilo koji detalj iz privatnog života da iznosim u bilo kojem obliku, ali iz grešaka se uči. 

 

19. Šta ima na polju ljubavi? Mnogi polažu nade da ćeš se vratiti bivšem, koliko ima šanse za to? Znaš ono ``nikad ne reci nikad``?

Alija i ja smo nastavili svojim životima i svakako da ne planiramo da se vraćamo na staro. Tu smo uvijek jedno za drugo, ipak 5 godina nije malo.

 

20. Dosta se pisalo o tvom preseljenju u Beograd, šta ima od toga? Također, tada se spominjalo i to čijim novcem gradiš karijeru?

- Što se tiče mog preseljenja, sve je ok. Ja živim već duži period u Beogradu, svakako da sam dosta i na putu, ali da kažemo eto da je moja adresa stanovanja odavno promjenjena. Što se tiče novca kojim gradim karijeru, ja bi voljela da gradim karijeru na tuđoj “grbači”, bilo bi lakše, moram priznati. Ali nikad se ne zna.

 

21. Smatraš li da su neke priče o tebi insinuirane od strane drugih osoba i poruka hejterima?

O meni ima raznih priča, ali opet samo ja znam istinu. Što se tiče poruke za hejtere, hvala vam što mi dižete rejting, besplatno.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.