x

Ricciardo priznao: ‘Razočaran sam’

McLarenov vozač Daniel Ricciardo priznaje da je njegova trenutna F1 forma ‘razočaravajuća’ i da se ne želi boriti za niske pozicije kao prošloga vikenda u Monaku, ali da se neće predati bez borbe i da vjeruje da se može vratiti u bodove.

Ricciardova potraga za boljom formom traje od prošle sezone kada ga je u potpunosti zasjenio mlađi momčadski kolega Norris, ali to se uvelike pripisivalo nemogućnosti navikavanja na McLarenov bolid s kojim je Norris bio puno bolje upoznat, donosi MAXf1.net.

Ove godine bolidi su potpuno novi i oba vozača imala su jednaku šansu da se naviknu na njegovo ponašanje, ali Norris je ponovno brži vozač McLarena koji je u kvalifikacijama bio uspješniji 6:1 dok je bodovna situacija podjednako razočaravajuća za Ricciarda jer Norris ima 48 bodova, 37 više od Ricciarda.

Iako je na prvom treningu u Monaku Ricciardo bio odmah iza momčadskoga kolege, sudar na drugom treningu skupo ga je koštao jer je izgubio cijeli drugi trening nakon čega se više nije oporavio te se kvalificirao tek na 14. mjesto.


“Mi, kao momčad, vjerojatno smo pokušali malo previše, zajedno s Danielom, i zato smo imali sudar,” objasnio je šef momčadi Andreas Seidl.

“Na kraju, takve stvari se događaju u Monaku. Naravno, to želite izbjeći jer nije idealno propustiti cijeli trening, ali Daniel je dovoljno iskusan, mi smo dovoljno iskusni kao momčad da bismo to ostavili iza sebe.”

Ricciardo je utrku završio na 13. mjestu dok je Norris imao još jednu sjajnu utrku koju je završio na šestom mjestu.

“Težak vikend za prihvatiti, nažalost već imam iskustva s takvima, imao sam ih dosta u posljednjih 12 mjeseci pa imam osjećaj da ih mogu nešto bolje podnijeti,” rekao je Ricciardo.


“Zato ću se nastaviti smijati ili se barem pokušati smijati, ali duboko u sebi očito je da sam razočaran.”

“I dalje postoje stvari kojima moram ovladati, a to traje već neko vrijeme, tako da bih volio da to nije slučaj. Ali realnost je takva da će i dalje biti nekih staza na kojima stvari sjednu na pravo mjesto od prvoga treninga i kad sve bude dobro, ali očekujem da i dalje imam dosta posla i nastavit ću pokušavati.”

“Pokušat ću nastaviti pokušavati, to je to, neću pasti bez borbe, ali naravno da ne bih htio boriti se za 13. mjesto. Nastojat ću se uskoro vratiti u bodove.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.