x

Uzor iz djetinjstva

Richarlison: Pokušavao sam kopirati Neymarovu frizuru, ali je trajala samo pet minuta

Nogometaš Evertona Richarlison de Andrade otkrio je zanimljiv detalj iz svoje karijere, a on je u razgovoru za engleske medije kazao da je uvijek pokušavao kopirati Neymara - njegove poteze, ali i frizuru.

Richarlison je prošle sezone eksplodirao u dresu Watforda gdje se već u prvoj sezoni odlično pokazao u engleskom Premiershipu, a godinu dana nakon toga zajedno s trenerom Da Silvom pojačao je Everton.


Početak sezone u dresu Karamela također je nagovijestio još jednu odličnu godinu za ovog krilnog napadača, ali je u drugom kolu dobio direktan crveni karton zbog kojeg je propustio tri utakmice. Na teren se vraća u meču protiv Arsenala, a u izjavi za engleske medije pričao je o nekim zanimljivim detaljima iz svoje karijere.


Tako se, prije svega, prisjetio svog uzora iz djetinjstva - saigrača iz reprezentacije Neymara, otkrivši da je pored mnoštva poteza i driblinga koje on ima pokušavao kopirati i njegovu frizuru.


"Neymar mi je idol još iz djetinjstva, a uvijek sam želio kopirati njegove poteze, čak i frizuru. Sjećate li se one mohikanske frizure koju je nekada imao? To sam i ja pokušao da imam, ali mi nije išlo baš najbolje jer je nisam imao čime održavati. Stajao bih satima ispred ogledala da napravim frizuru, a onda se nakon pet minuta pokvari. To sam mu tokom jednog ručka i rekao, da bi u tom trenutku nastala tišina i čitava ekipa se počela smijati", kazao je Richarlison.

Richarlison je rođen 1997. godine i ima samo 21 godinu. Mnogi engleski mediji predviđaju mu blistavu karijeru i smatraju ga trenutno najtalentovanijim igračem na Otoku.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.