x

Trener Mavericksa o svom mladom košarkašu

Rick Carlisle: Dončića ne bih mijenjao ni za jednog igrača u NBA

Približava se i početak novog izdanja nove NBA sezone, timovi već neko vrijeme naporno treniraju a zadnjih dana po tamošnjem običaju NBA ekipe organiziraju takkozvani "Media Day", kada su svi igrači i treneri dostupni novinarima i kada se predstavljaju timovi za novu sezonu.

Takav skup organizirali su i Dallas Mavericksi a trener Mavsa Rick Carlislie je za "Bleacher Report" dao zanimljivu izjavu o mladom Luki Dončiću koji je u prošloj sezoni zadivio košarkaški svijet i preko Velike bare.

"Nema tog igrača za kog bih mijenjao Luku Dončića" - kazao je Carlisle i dodao:

"Jedna od osobina koja ga čini tako posebnim je da čim zakorači na teren čini ostala četiri suigrača na terenu znatno boljim košarkašima. Neobičan je i jedinstven playmaker iako mu to nije primarna pozicija. Podsjeća me na Larry Birda, ali ja zaista nisam nikada vidio ništa slično u NBA ligi" - rekao je iskusni Carlisle za momka koji je prošle sezone ogromnom većinom glasova proglašen najboljim novakom sezone u NBA a samo spletom čudnih okolnosti nije zaigrao na All Star utakmici iako je brojem glasova zavrijedio nastup na njoj.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.