x

AUTOMOBILI

Rimac potvrdio: Hipermodel Chiron će dobiti nasljednika

Precizirao da će to biti hibirdni, a ne električni model

Rimac: Razvoj motora počeo prije dvije godine. 

Bugatti radi na nasljedniku hipermodela Chiron, rekao je Mate Rimac, direktor partnerske kompanije Bugatti Rimac i precizirao da će to biti hibridni, a ne električni model.

Rimac je rekao u intervjuu "Autocaru" da je njegova tehnološka kompanija počela razvoj SUS motora za Chironovog nasljednika prije dvije godine, kada je pregovarao sa Volkswagen grupom o preuzimanju Bugattija i partnerstvu sa svojom kompanijom.

Postoji jasna potreba za novim motorom pošto Bugatti planira povuči iz upotebe svoj osmolitarski W-16, koji sada koristi i roudster Mistral, zasnovan na Chironu. Rimac je rekao da je Bugatti planirao električni crossover kao nasljednika Chirona, ali da je on ubijedio upravu da je hibridni hipermodel bolji izbor.

- Počeli smo razvijati novi SUS motor dvije godine prije nego što smo preuzeli kompaniju, što je nešto za šta mislim da niko nije očekivao, rekao je.

Hibridni pogon će pomoći da se budući Bugatti razlikuje od Rimčevih električnih hipermodela. Naravno, francuska marka će biti i dalje fokusirana na kvalitet izrade, analogne instrumente i vrhunski dizajn, a Rimac će ići modernijim putem i unositi sve više tehnologije u svoje automobile, poput autonomnog režima za drift na stazi.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.