x

Rižoto sa povrćem za ručak

Prije posluživanja, ostavite da odstoji poklopljeno 10 do 15 minuta, da se sokovi povežu.

Sastojci: 1 crveni luk, pola crvene i pola žute paprike, 200 g graška (može biti smrznuti) 200 g kukuruza u slanoj vodi, 100 g žutih mahuna, 200 g riže (integralne), so, biber, 2 kašike sezamovog ulja.


Priprema:

1. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Zagrijte ulje i popržite luk, pa dodajte papriku, grašak i kukuruz koji ste prethodno ocijedili. Smanjite temperaturu i dodajte mahune, pa dinstajte povrće oko 5 minuta.

2. Rižu operite i dodajte povrću pa sve zajedno dinstajte 2 do 3 minute. Prelijte mlakom vodom da prekrije sadržaj u tavici, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.

3. Kad rižoto zakuha, smanjite temperaturu na najnižu, poklopite i kuhajte uz miješanje dok riža ne upije svu vodu.

4. Prije posluživanja, ostavite da odstoji poklopljeno 10 do 15 minuta, da se sokovi povežu.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.