x

Restoran u Varšavi

Robert Lewandowski pokreće novi biznis

Poljski napadač Robert Lewandowski prvenstveno želi da osvoji novu titulu s Bayernom, a u međuvremenu razmišlja i o budućnosti i životu nakon igračke karijere.

Lewandowski se vratio protiv Mainza i odmah je postigao gol, ali tek za utjehu jer je njegov tim neočekivano poražen s 2:1. Ipak, Poljak se primakao Gerdu Mulleru, pošto sada ima 36 golova, a Muller je svojevremeno postavio rekord s 40 golova u Bundesligi u jednoj sezoni. Lewi ostaju još tri kola do kraja i pokušat će barem da izjednači rekord slavnog Nijemca iz 1972. godine.

Unatoč mnogim odgovornostima na terenu, Lewandowski nastavlja ulagati u svoju budućnost. Prema portalu "Horeca Business Club", na prijelazu iz juna u juli ove godine kapiten poljske reprezentacije otvorit će svoj restoran .


Restoran će se nalaziti u elitnom dijelu glavnog poljskog grada Varšave. Ako to epidemiološka situacija povezana s pandemijom COVID-19 dopušta, prvi gosti moći će ga posjetiti tokom praznika. Objekat će se prostirati na površini od 3,3 hiljade četvornih metara, a na raspolaganju će biti čak tri kuhinje.

Pretpostavlja se da će restoran imati sportsku atmosferu, a u konačnici će to biti mjesto gdje će gosti moći da gledaju razne sportske događaje, ali i da se dobro najedu i zabave sa svojom porodicom.


Lewa neće morati brinuti o kvaliteti stvari na meniju. Za njih će biti odgovoran poznati ugostitelj Tadeusz Müller. U novoj tački na gastronomskoj mapi Varšave gosti će moći računati prvenstveno na američku kuhinju.

Poljski napadač je dobio i novog trenera, pošto je Bayern potvrdio da će Julian Nagelsmann preuzeti na kraju sezone ekipu, nakon što je Hansi Flick ranije najavio odlazak na ljeto. Bavarci nisu uspjeli da odbrane naslov Lige prvaka, no jedna pobjeda dijeli ih od potvrde nove titule u Bundesligi. Iz Kupa Njemačke ispali su ranije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.