x

Roditelji su ga odbacili zbog nje, oprostila mu je neoprostivo: Ljubavna priča Kobija Brajanta i žene njegovog života!

U stravičnoj nesreći koja se juče dogodila u Kalabasasu, u Kaliforniji, jedan od najboljih košarkaša u historiji i njegova trinaestogodišnja kćerka Đijana izgubili su život.  

Iza legende Los Anđeles Lejkersa ostale su supruga Vanesa i još tri kćerke, najveći ponos Kobija Brajanta, koji je nerijetko isticao da je, i pored svih uspjeha u životu, najzahvalniji na tome što ove dame čine njegov život.

Slavni košarkaš upoznao je Vanesu Lejn u novembru 1999, kada je imao 21, a ona svega 17 godina. Brajant je otišao na razgovor povodom snimanja svog debitantskog muzičkog albuma i u zgradi u kojoj je sastanak održan sreo mladu plesačicu Vanesu, koja je igrala u spotu hip-hop trija The Eastsidaz. Par je vrlo brzo postao nerazdvojan, a svega šest mjeseci kasnije Kobi je zaprosio svoju djevojku.


Ona je zbog veze sa sportskom superzvijezdom izgubila važan dio života i odrastanja: budući da je još uvijek bila srednjoškolka, Vanesa je bila prinuđena da propusti matursko veče i da školovanje završi vanredno zbog pažnje koju je privlačila. Ipak, par nije mario ni za šta — bilo im je jedino važno da budu zajedno. Kako je svojevremeno ispričala jedna njena rođaka, košarkaš nije želio da Vanesa potpiše predbračni ugovor „jer ju je previše volio“.

Zaljubljeni, mladi, očarani jedno drugim, Kobi i Lejnova postali su muž i žena 18. aprila 2001. godine, a nad romantičnom ceremonijom nadvila se sjenka odsustva Kobijevih najmilijih. Kako su mediji svojevremeno pisali, vjenčanju nisu prisustvovali njegovi roditelji, dvije sestre, dugogodišnji savjetnik i agent Arn Telem, niti saigrači iz Lejkersa. Njegov otac Džo i majka Pamela navodno su se protivili ovom braku iz više razloga — najviše zbog toga što se košarkaš ženi tako mlad i zbog toga što Vanesa nije Afroamerikanka. Zbog toga uopšte nisu komunicirali sa svojim sinom čak dvije godine, sve dok par nije dobio svoju prvu kćerku.


Dvije godine nakon vjenčanja dogodio se još jedan potres koji je pijretio da uništi njihov odnos. Zaposlena u jednom hotelu u Koloradu optužila je Brajanta za silovanje 2003. godine, a košarkaš se na konferenciji za štampu pojavio u društvu supruge i pred cijelim svetom joj rekao:

— Ti si moja kičma. Ti si moj blagoslov. Ti si dio mog srca. Ti si vazduh koji dišem. Ti si najjača osoba koju poznajem i žao mi je što moraš da se nosiš s ovim i što naša porodila prolazi kroz ovo.

On je priznao da je imao odnose sa spomenutom radnicom hotela, ali je isticao da nije bilo prinude, da bi uskoro slučaj bio odbačen jer je tužilja odbila da svjedoči.

Početkom 2005. godine, Vanesa je ponovo bila u drugom stanju, ali je doživjela spontani pobačaj, a Kobi je tada izjavio da je za sve krivio sebe i stres koji je izvazvao svojoj supruzi.

— Trebalo bi da gradimo svoju porodicu. Ali zbog moje greške, zbog ove teške godine, izgubili smo bebu — bio je iskren.


Nisu to bili jedini izazovi: nakon deset godina braka, Vanesa je 2011. podnijela zahtjev za razvod, da bi ubrzo potom sve iznenadili zaljubljenim osmijesima i viješću da čekaju još jedno dijete. Kako su mediji svojevremeno pisali, iako su im bile dostupne najbolje dadilje, par se u jednom trenutku sam starao o trima kćerkama, a Vanesa je svakog jutra ustajala u pola sedam i brinula o njihovim potrebama.

U junu prošle godine, par je bio neizmjerno srećan jer su se kao roditelji ostvarili i četvrti put — ponovo su postali roditelji jedne djevojčice, tako da su porodicu Brajant činile i Natalija, Đijana, Bjanka i Kapri, a košarkaš je otkrio da planiraju da i dalje šire klan Brajantovih jer Vanesa žudi za sinom.

— Mislim da ona želi sina više nego ja. Iskreno, meni se sviđa da budem roditelj naših djevojčica. Nadam se da ću uspjeti da joj ispunim želju — rekao je jednom prilikom Kobi kroz smijeh.


Krajem prošle godine, sportista i žena njegovog života proslavili su 20 godina od svog prvog susreta.

— Na današnji dan prije 20 godina, sreo sam svog najboljeg prijatelja, svoju kraljicu Vanesu Brajant. Odlučio sam da je izvedem u Diznilend kako bi smo proslavili u stilu stare škole (prije četiri princeze). Volim te, mamasita, zauvijek — napisao je tada Kobi na Instagramu pored njihove zajedničke fotografije.

Za svega nekoliko nedjelja, Vanesa je od jedne od najsrećnijih žena na svijetu postala žena u čijoj koži niko ne bi želio da bude. Kako su američki mediji sinoć javili, u stravičnoj nesreći jedan od najvećih umjetnika koje je košarka imala u svojoj historiji stradao je pri padu helikoptera, i to sa svojom kćerkom Đijanom, trinaestogodišnjakinjom koja je pošla očevim stopama i od koje se rijetko odvajao.

Nakon dvadeset godina tokom kojih su dijelili i dobro i loše, smijali se, svađali, rastajali i opraštali jedno drugom, zajedno doživjeli beskrajnu i najveću životnu radost četiri puta, Vanesa Brajant je izgubila supruga i kćerku, dve od pet ljubavi svog života.


(Glossy)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.