x

Romana je napokon na slobodi, a evo šta se sada dešava sa pjevačicom!

Biće potrebno da prođe nekoliko dana dok sud u Brizbejnu ne odluči da li će Romana Panić biti isporučena Srbiji, čije državljanstvo ima, ili će ipak biti zadržana u Australiji do juna mjeseca, kada joj ističe kazna zatvora od godinu dana.

Uzimajući u obzir da je pjevačicin emotivni partner Filip Mrkajić na sebe preuzeo obavezu da državi plati 22.500 dolara koje su njih dvoje ukrali pljačkajući bankomate, Panićeva nema obavezu da prinudnim radom vraća materijalnu štetu.

Kako su u većem dijelu Australije na snazi oštre mjere zbog sprečavanja širenja epidemije koronavirusa, trenutno je skoro nemoguće napustiti taj kontinent. Avionski letovi se obavljaju samo ako su hitni i neophodni, a ljudi moraju da imaju posebne dozvole.


U slučaju Romane još uvijek nije donijet takav akt. Nju su smjestili u apartman gdje se nalaze svi koji su izolovani zbog opasnosti od širenja epidemije i tamo će biti sve dok brizbejnski sud ne donese odluku o njenom deportovanju u Srbiju. Prvenstveno je, prema tamošnjim zakonima, Panićeva bila obavezna da bude u migracionom centru i tamo sačeka transport u matičnu državu, sa obavezom da prinudnim radom otplati deo novca koji je opljačkan.


Međutim, njen partner je nedavno prihvatio obavezu da on vrati dug u cjelosti, označivši sebe kao jedinog učesnika razbojništva, dok je Romana bila upućena u te nezakonite radnje i prikrivala ih. Sud je to uvažio i u narednom periodu odlučiti će o tome da li će pjevačica biti u Australiji do sljedeće godine ili će moći ranije da se vrati u Beograd. Ukoliko bude usvojena ova druga odluka, Panićeva bi već do kraja nedjelje mogla da sleti na aerodrom "Nikola Tesla" pod posebnim mjerama, kao lice osuđeno za kriminal koje je deportovano u matičnu državu sa trajnim zabranom ulaska u Australiju.


Podsjetimo, Romana i Filip su uhapšeni 25. juna zbog pljačkanja bankomata u Brizbejnu i poslije dva dana su osuđeni na zatvorske kazne. Pjevačica je dobila godinu dana zatvora, s tim što je iza rešetaka morala da provede tri mjeseca. Zbog dobrog ponašanja puštena je nakon isteka dvije trećine kazne. Njen partner osuđen je na godinu i po, sa obavezom da na robiji provede šest mjeseci.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.