x

Romantične geste koje treba izbjegavati na početku veze…

Iako svi želimo partnera koji je brižan, pouzdan i koji čini sve kako bi nas razveselio i pokazao koliko mu je stalo, ponekada je bolje postepeno otkrivati emocije i ne pretjerivati s brigom. Sljedeće geste biste trebalo ostaviti po strani na početku veze. 

#1 Prijevremeno iskazivanje ljubavi

Ljubav je predivan osjećaj, međutim i za predivne stvari postoji pravo vrijeme. Osim što riječima “volim te” ako ih izgovorite prerano možete postići suprotan efekat, možete vrlo lako otjerati partnera od sebe jer to što vi zapravo osjećate na samom početku veze je zaljubljenost, a ne prava i iskrena ljubav. Priče o tome kako je on vaša srodna duša ili kako vi znate da ga volite ostavite po strani barem neko vrijeme i dobro razmislite i “preispitajte” svoje osjećaje.


#2 Previše informacija na prvom sastanku

Intimne priče o vama i vašoj porodici, o nekim događajima ili situacijama zadržite za sebe sve dok ne budete sigurne da je riječ o ozbiljnoj vezi. Poštujte i vlastitu i tuđu privatnost i nikada nemojte odavati baš sve.


#3 Pretjerano dopisivanje 

Iako je početak veze vrlo uzbudljiv period, pokušajte se kontrolisati i nemojte pretjerivati sa slanjem poruka jer bi mogle postati poprilično naporne drugoj osobi. I nemojte insistirati da stalno provodite vrijeme zajedno.


#4 Velika obećanja

Ovdje ne mislimo na obećanje da ćete ga odvesti u vaš omiljeni restoran, već na obećanja kako ih nikada nećete povrijediti te kako vi nikada ne biste napravile nešto. Na taj ćete način, ako napravite nešto za što ste rekle da ne biste napravile nikada, samo razljutiti i razočarati drugu osobu. Svojim djelima pokažite kakva ste osoba zaista, nemojte se previše razbacivati riječima.


#5 Ljubomora

“Previše te volim da bih te mogla zamisliti s bilo kim dugim.” Rečenice poput ove ne samo da će vas predstaviti kao ljubomornima nego ćete ostaviti i utisak paranoične osobe koja se veže baš za svakoga. Pokušajte od početka raditi na međusobnom povjerenju koje je jedan od ključnih faktora za uspješnu vezu.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.