x

Ronaldo 2003. godine bio na korak od Juventusa!

Cristiano Ronaldo svijetu se predstavio 2003. godine u dresu Manchester Uniteda, a sve ostalo što je Portugalac uradio je historija.

Portugalski fudbaler u Manchester United je stigao na ljeto 2003. godine iz lisabonskog Sportinga na insistiranje legendarnog Sir Alexa Fergusona. Škotski stručnjak je znao da u Ronaldu ima nešto posebno, a to je ovaj igrač ubrzo i dokazao. Ipak, United nije bio jedini klub koji je želio Ronalda tog ljeta.

 

Naime, prema riječima italijanskog agenta Alessandra Moggija čelnici Juventusa pokušali su pokvariti posao Crvenim đavolima i dovesti Ronalda u redove Stare dame. Njegov agent Jorge Mendes je želio da Ronaldo napusti Sporting jer je vjerovao da je vrijeme da napravi iskorak.

 

``Te 2003. godine Mendes je želio svim silama da Ronaldu pronađe novi klub, jer je znao da je on veliki talent koji mora da ide iz Sportinga. Imao je samo 18 godina kada je debitovao za Sporting i tada je Mendes želio da ga dovede u Italiju. Željeli smo mu pomoći nudeći transfer u Parmu ili Lazio, ali to ova dva kluba nisu željela``, rekao je Moggi, te dodao:

 

``Jasno je bilo da je riječ o veoma talentovanom momku, ali Parma i Lazio nisu baš to mislili. S druge strane, Juventus je pristao i poslao je mene da pregovaram s Mendesom u Lisabonu. Imao sam jedan razgovor s njim ujutro, a već nakon nekoliko sati saznao sam da je potpisao za Manchester United. Šokirao sam se i nisam znao šta se dešava jer sam bio siguran da će doći u Juve``.

 

``Kasnije sam saznao da je u Lisabon stigao sin Alexa Fergusona, Jason, koji je također razgovarao s njim, a samo sat kasnije bili su u avionu za Englesku. Nikada to neću zaboraviti. Mislio sam da je u Juventusu, a onda se sve srušilo. Milion puta sam pomislio na to i zamišljao šta bi bilo da je Ronaldo zavšio u Juventusu. No, to nikada nećemo saznati``.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.