x

Ronaldo: Boriću se svim silama! Zlikovci iz Izraela moraju biti kažnjeni! Ponovo ću donirati novac i učiniti sve da pomognem palestinskoj djeci!

Nogometaš Real Madrida i kapiten reprezentacije Portugala odlučio je prodati svoju Zlatnu kopačku za 1,5 miliona eura i novac donirati palestinskoj djeci.

Ovu informaciju prenijeli su mnogi svjetski mediji. Novac bi trebao doći do djece u Palestini preko Fondacije Real Madrida i bit će usmjeren na obrazovanje i gradnju škola.


Cristiano Ronaldo je dobio Zlatnu loptu kopačku 2011. godine kada je postigao 40 golova. Ovo nije prvi put da Portugalac pomaže Palestini. Prethodno je Ronaldo prodao svoje kopačke i na isti način pomagao djeci u tom dijelu svijeta.


Prema nekim podacima, Fondacija Real Madrida do sada je izgradila preko 160 škola u 66 država kako bi djeca bila u mogućnosti školovati se.


Prema pisanju portugalskih medija, Cristiano Ronaldo imao je težak život prije nego je postao bogat i slavan te je zbog toga odlučio aktivnije se uključiti u humanitarne akcije.


(Večernji magazin)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.