x

SRAMOTAN GEST

Ronaldo prekršio zakon Saudijske Arabije: Traži se hapšenje i deportacija

Hiljade Arapa osudilo je Ronaldovo ponašanje na društvenim mrežama

Portugalski napadač Kristijano Ronaldo (Cristiano) našao se u problemu poslije nedavnog sramotnog gesta, jer izvjesni advokat iz Saudijske Arabije traži njegovo hapšenje i deportaciju.

Ronaldo je nakon nedavnog meča između Al Nasra i Al Hilala izgubio živce i uhvatio se za međunožje, kada su navijači rivalskog tima skandirali ime Lionela Mesija (Lionel Messi), a izvjesni advokat Nouf Bin Ahmed je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijske Arabije da interveniše.

- Ovo se smatra zločinom. Nečasne radnje učinjene u javnosti spadaju u krivično djelo koje podrazumijeva hapšenje i deportaciju ako ih počini stranac - rekao je advokat, prenose svjetski mediji.

Hiljade Arapa osudilo je Ronaldovo ponašanje na društvenim mrežama, najviše zbog toga što je taj gest napravljen tokom Ramazana.

S druge strane, Disciplinska komisija tamošnje lige je odlučila da ne kazni Ronalda, jer se snimak ovog poteza pojavio samo na društvenim mrežama, odnosno nije ga zabilježila kamera zvaničnog "brodkastera."

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.