x

Ronaldo se javio iz samoizolacije: Danas vam ne pišem kao fudbaler!

Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) napustio je Torino prije nekoliko dana, ali kada je objavljeno da je njegov saigrač Daniele Rugani zaražen koronavirusom, odmah je s ostatkom porodice stavljen u izolaciju.

I dok se čeka razvoj događaja u vezi s virusom koji je uništio svijet sporta, Ronaldo je, kao i mnoge druge svjetske zvijezde, poslao poruku podrške svima koji se bore protiv korone.

- Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju od svih nas. Danas vam ne pišem kao fudbaler, već kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto onim što se dešava i što utječe na cijeli svijet. Veoma je bitno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktuelnom situacijom - napisao je Ronaldo i nastavio:


- Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a saosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj saigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam poruku istinskim profesionalncima koji se brinu za zdravlje drugih ljudi i tako riskiraju vlastite živote.

.

.

.

.

.

.

.

..


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.