x

SIMBOL BORBE ZA ŽIVOT

Ronaldo upoznao mladića bez nogu koji je oduševio učenjem Kur'ana na ceremoniji otvaranja SP-a!

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena, Cristiano Ronaldo, upoznao je poznatog katarskog YouTubera Ghanima Al-Muftaha (20) koji je skrenuo pažnju na sebe učenjem Kur'ana na ceremoniji otvaranja nedavnog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Al-Mufta je rođen u Dohi u Kataru sa sindromom kaudalne regresije, bolešću koja utječe na razvoj donjeg dijela kičme i donjih ekstremiteta, pa je tako primoran da se bori i živi bez nogu.

Međutim, to ga nije spriječilo da sa 15 godina postane najmlađi poduzetnik u Kataru.


Ljekari su mu rekli da će vjerovatno umrijeti prije nego što napuni 15 godina, ali uspio je preživjeti i pruža nadu svim osobama s invaliditetom.

Nastupio je i na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva s Morganom Freemanom kada je proučio ajet iz Kur'ana, a sada je konačno sreo Cristiana Ronalda i detalje njihovog druženja podijelio je na društvenim mrežama.


Cristiano Ronaldo nije bio u konkurenciji za utakmicu u kojoj je njegov Al-Nassr ostvario pobjedu nad Al Taijem rezultatom 2:0, a propusit će i naredni ssuret zbog suspenzije od dvije utakmice koja se prenijela i u Saudijsku Arabiju.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.