x

OSTALI SPORTOVI

Rukometaši BiH savladali Krivaju u prepunoj tešanjskoj dvorani

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Krivaju u prijateljskoj utakmici 37:27 u Tešnju.


Selektor Irfan Smajlagić na pripremama koje su počele 16. januara pozvao je igrače iz Premijer lige BiH i slovenske najjače lige kako bi procijenio na koga sve može računati u susretima koji dolaze za rukometne Zmajeve.

Najefikasniji rukometaš kod bh. reprezentacije biio je Luka Perić sa 6 golova, pratili su ga Nikša Petrović, Milan Vukšić i Amar Kendić sa po 4, a Vladan Lončar, Vlado Draganić, Nedim Hadžić, Emir Ombaša i Amar Kendić dodali su po 3 pogotka.


U redovima Krivaje istakli su se Sedžad Abdurahmanović sa 9 pogodaka, a Eldar Mehić i Slavko Previšić po 4 puta pogađali su mrežu rukometnih Zmajeva.

Pokrovitelj utakmice je Opština Tešanj, a tehnički organizator ŽRK Bosna Tešnja. Ulaz na utakmicu je besplatan, ali će biti na raspolaganju donatorske ulaznice, od kojih će prihod ići za podršku u radu ŽRK Bosna Tešanj.


BiH nastavlja uskoro i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a dvomeč protiv Kosova igrat će 8. i 12. marta. A onda slijedi meč na domaćem ternu protiv Slovenije 26. aprila, te 4 dana kasnije gostovanje Crnoj Gori.


Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.