x

Rukometna reprezentacija BiH ostaje bez selektora zbog trenerske licence?

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine, no sa sigurnošću se ne može reći ko će s klupe predvoditi naš nacionalni tim.

Voljom žrijeba prije tri mjeseca je naš nacionalni tim svrstan u Grupu 2 zajedno sa Njemačkom, Estonijom i Austrijom, a prvi meč kvalifikacija trebao bi biti odigran u novembru.

No, iako je do otvaranja kvalifikacija malo vremena, još uvijek se ne zna da li će dosadašnji selektor Bilal Šuman predvoditi naš nacionalni tim.

Naime, problem je u trenerskoj licenci po RINK konvenciji, odnosno kako nam je potvrđeno iz Rukometnog saveza BiH, Šuman još nije dostavio papirologiju sa dokazima da je licencirani EHF Master Coach.

Kako nam je potvrđeno iz Saveza upravo zbog toga što nije imao pomenutu licencu tokom Evropskog prvenstva pokrenut je od strane EHF-a disciplinski postupak protiv Rukometnog saveza BiH.

Dakle, pravila EHF-a su jasna, selektor nacionalnog tima mora imati licencu EHF Master Coach i bez nje ne može predvoditi reprezentaciju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.