x

Rukometni Zmajevi upisali prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP

Rukometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine upisali su prvu pobjedu u kavlifikacijama za Evropsko prvenstvo u rukometu, nakon što su u Prištini savladali Kosovo rezultatom 25:22.


Zmajevi su preuzeli kontrolu na samom početku meča, a imali su jedan ili dva gola prednosti zahvaljujući dobrim odbranama Ahemtaševića, ali i nekoliko tehničkih grešaka reprezentativaca Kosova.

Razlika od dva gola ostala je do sredine prvog poluvremena, a Zmajevi su vodili 9:5 uz veći ofanzivni doprinos Marka Panića te Ahemtaševića i Terzića u defanzivi.

Nastavili su naši rukometaši graditi na dobroj igri do pred kraj poluvremena, najviše smo imali šest golova prednosti, ali su tri minuta prije kraja Kosovari svojom serijom uspjeli smanjiti razliku na 10:14, što je bio rezultat na poluvremenu.

Kosovo je dobro počelo drugo poluvrijeme, toliko da su u 40. minuti meča imali 16:16, a uspjeli su i povesti rezultatom 17:16.

Vodstvo Kosovara kao da je iz sna probudilo Zmajeve, koji su serijom 6:0 ponovo vratili razliku na plus pet golova. Kosovo se ipak nije predavalo i u 53. minuti zahvaljujući odbranama Berishe uspjeli su smanjiti ponovo razliku na četiri gola, a samo dvije minute kasnije Kosovo se ponovo približilo na opasnih minus dva.

Najbolji strijelac u našoj selekciji bio je Mladen Bošković sa 5 golova, pratio ga je Herceg sa 3, a Ahmetašević je utakmicu završio sa 10 odbrana.

Najbolji u selekciji Kosova bio je Tahirukaj sa 5 postignutih pogodaka.

BiH je sada treća u Grupi 7 sa dva boda, Kosovo je bez Bodova, a Crna Gora i Slovenija imaju po 4.

Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.