x

Russell ispred Hamiltona na drugom treningu

George Russell i Lewis Hamilton postavili su dva najbrža vremena na drugom slobodnom treningu za VN Japana za Mercedes na mokroj Suzuki, a treći i četvrti bili su vozači Red Bulla s velikim zaostacima.

Vozači su na stazu krenuli na punim kišnim gumama, a Sainz je vodio s vremenom 1:49.615 prije nego ga je s vrha skinuo Hamilton u svom prvom brzom krugu, pola sata nakon početka treninga (1:49.489), donosi MAXF1.net.

Russell prvi izlazi na intermediate gumama i postavlja novo najbolje vrijeme koje nekoliko minuta kasnije ruši njegov momčadski kolega (1:44.298).

Verstappen 50 minuta prije isteka vremena vozi svoj prvi brzi krug na intermediate gumama i postavlja najbolje vrijeme koje odmah ruši Hamilton, ali Nizozemac već u idućem krugu opet vozi još brže (1:43.137).

Russell ruši Verstappena za 0.169 sekundi, Verstappen odgovara s još boljim vremenom, a nakon toga prvo Hamilton pa Russell poboljšavaju najbolji krug (1:41.935).


Nakon toga vozači više nisu značajno popravljali svoja vremena pa je Russell ostao najbrži za Mercedes, dvije desetinke ispred momčadskoga kolege Hamiltona dok je Red Bull završio na trećem i četvrtom mjestu sa zaostatkom od oko devet desetinki.

Verstappen je bio treći, pola desetinke ispred Pereza, a Magnussen je opet završio peti za Haas ispred dva Španjolca – Sainza u Ferrariju i Alonsa u Alpineu.

Pobjednik posljednjega izdanja VN Japana Bottas bio je osmi najbrži za Alfa Romeo ispred Ocona u Alpineu i Zhoua u drugoj Alfi, a Leclerc je zauzeo tek 11. mjesto u drugom Ferrariju nakon što se žalio na prednju lijevu intermediate gumu.


Latifi je bio brži od Albona u dvoboju vozača Williamsa na 12. i 13. mjestu, a Tsunoda je bio brži vozač AlphaTaurija na 14. mjestu na svojoj domaćoj stazi.

Četverostruki pobjednik na Suzuki Vettel zauzeo je 15. mjesto za Aston Martin ispred dva vozača McLarena Norrisa i Ricciarda, a Stroll i Gasly bili su 18. i 19.

Schumacher jedini nije izlazio na stazu nakon sudara u završnim trenucima prvoga treninga zbog čega mehaničari nisu stigli na vrijeme osposobiti njegov Haas.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.