x

U bahreinu

Russell prvi na treningu u Hamiltonovom bolidu

Williamsov vozač George Russell, koji ove sedmice vozi Mercedesov bolid umjesto Lewisa Hamiltona, ostvario je najbolje vrijeme na prvom treningu uoči utrke u Bahreinu.

Svjetski šampion Lewis Hamilton propustit će utrku za Veliku nagradu Sakhira, koja se vozi u Bahreinu na stazi izmijenjene konfiguracije u odnosu na prošlosedmičnu utrku. Razlog je to što je Britanac pozitivan na koronavirus, a u Mercedesovom bolidu ga mijenja posuđeni vozač Williamsa George Russell.


Iako je Russell jedva stao u Hamiltonov bolid, on je ipak impresionirao na prvom treningu voženom danas te je ostvario vrijeme kruga od 54,546 sekundi na brzoj postavci staze u Bahreinu. On je odvezao krug brže za 0,332 sekunde u odnosu na trenutnog timskog kolegu u Mercedesu Valterrija Bottasa, koji je završio trening na četvrtom mjestu iza Red Bullovih vozača Maxa Verstappena (+0,176s sekundi) i Alexandera Albona (+0,265 sekundi).

Na petom mjestu je Daniil Kvyat, vozač tima AlphaTauri sa zaostatkom od 0,465 sekundi.


U subotu se voze kvalifikacije, a utrka je na rasporedu u nedjelju.

Russell za upravljačem Williamsovog bolida ove sezone nije osvojio niti jedan bod. Čeka li nas senzacija u nedjelju, ostaje da se vidi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.