x

kralj narodne muzike ga davno zapazio

Šaban Šaulić predvidio pobjedu Nerminu: Pobjednik Zvezda Granda otkrio šta je pjevač rekao Popoviću, a ovo mu je sada želja!

Nermin Handžić (19) odnio je pobjedu u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda", a kada je čuo proglašenje pobjednika umalo se nije onesvijestio.

- Ne znam, ne bi ni vama bilo dobro 100 posto. Svi koji su došli u finale večeras su sigurno očekivali pobjedu, ali stvarno je bila konkurencija možda najjača do sad, i svi kandidati su bili fenomenalni - iskreno je rekao.

Trud i rad sa mentorkom Viki Miljković i te kako se isplatio, ali pobjedu nije prvobitno posvetio njoj.


- Posvećujem pobjedu svom Tešnju, svojoj Bosni, porodici i mentorima. Vidjećemo kako ćemo proslaviti, mislim da Tešanj gori tako da vidjećemo kad se vratim. Eto 130 hiljada glasova, mislim da vam je jasno šta se tamo dešava i da Tešanj nikad nije bio jači. Bio sam u finalu i u ''Nekim novim klincima''i osvojio treće mjesto, ali ovo je sada definitivno ujedinilo moj grad- objašnjava on.

Pobjeda mu mnogo znači ali je i sam svjestan da nije garancija za uspjeh.


- Ja sam u polufinalu rekao da ako uđem u finale da mogu slobodno da budem posljednji. Pobjeda ne znači ništa, možda u jednom trenutku jer se dešavalo da neko završi na šestom ili sedmom mjestu pa napravi bolju karijeru - kazao je.

Nermin je otkrio i to šta mu je mentorka govorila tokom napetih situacija za vrijeme presjeka glasova, koje publika nije imala prilike da vidi.


- Da se smirim samo, jer svaki presjek sam osjećao sve veću tremu i to mi se osjetilo na glasu. Sad je sve prošlo, opušten sam hvala Bogu- kroz osmijeh odgovara.

Priznaje da je na početku takmičenja htio da za mentorku uzme Marije Šerifović, ali je završio u timu Viki Miljković, sa kojom je u toku takmičenja pjevački mnogo napredovao.

- Viki će sad imati još kandidata ali ja bih volio da radim pjesmu sa Tašketom i njom jer imam najviše povjerenja. Volio bih i duet sa Viki- priznao je.


Jedan je od rijetkih koji je imao priliku da pjeva sa pokojnom muzičkom legendom Šabanom Šaulićem, zbog čega mu je danas neizmjerno drago.

- Mislim da više niko nikad neće imati karijeru kao pokojni Šaban Šaulić, ali ja ću do kraja života pamtiti da sam sa samo 10 godina pjevao sa njim baš na ovoj sceni - kaže Nermin koji i danas pamti njegove riječi.

- I Saša Popović je u više navrata pomenuo to da je Šaban rekao da sam ja najtalentovaniji klinac koga je čuo u ovom regionu.

Kaže da djevojku još nema, a da li će mu pobjeda donijeti sreću u ljubavi, on kaže:

- Pa mislim da će više odmoći nego pomoći ali ja hoću da nađem neku normalnu djevojku.

.

.

.

.

.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.