x

Šabanova Goca dobija 500.000 eura: Šaulić bio osiguran, ako tuži Turčina zaviće ga u crno!

Kralj folka Šaban Šaulić bio je austrijski osiguranik, a njegova supruga Goca naplatiće oko 500.000 eura na ime odštete!  

Šaulić je počeo da sebi uplaćuje doprinose i porez u Austriji još devedesetih godina. U ovoj državi imao je i radnu dozvolu i papire, pa je trebao da ima i penziju. Suprugu Gocu imenovao je za korisnika osiguranja u slučaju smrti.

Premija na osiguranje iznosiće pola miliona eura.

 

Šaban Šaulić poginuo 17. februara kod njemačkog grada Bilefeld, kada je na njegov automobil velikom brzinom naletjela "mazda". U stravičnom udesu poginuo je i muzičar Mirsad Kerić.

Advokat Miloš Radulac objašnjava da porodica Šaulić, osim prava na naknadu nematerijalne štete od osiguravajućeg društa na ime pretrpljenih duševnih bolova usljed smrti bliskog lica, ima pravo i na naknadu štete od turskog državljanina Alsina Leventa, koji je izazvavši udes usmrtio Šaulića.


- Porodica ima pravo da tuži lice odgovorno za nesreću i da traži direktno od njega naknadu štete ukoliko njegova krivica bude utvrđena u postupku. Ta naknada se u Njemačkoj kreće vrtoglavo visokim iznosima - objašnjava advokat.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.