x

Bh. košarkaš je jedan od ključnih igrača Blazersa

Sada smo dobili i potvrdu: Jusuf Nurkić je prema statistici najbolji igrač Portlanda

Jusuf Nurkić u dresu Portland Trail Blazersa igra sjajno ove sezone.

Nakon što su prošle sezone u doigravanju pometeni od strane New Orleansa sa 4:0, mnogi su smatrali da će se Portland raspasti te da će sa dosta problema ući u novu sezonu.

Ipak, to se nije desilo te su najvažniji igrači ovog NBA tima ostali u klubu, a i Jusuf Nurkić je prošlog ljeta potpisao novi ugovor i u nedavnom intervjuu je izjavio da mu je i to pomoglo da ove sezone igra bez velikog pritiska.

Nurkić je ove sezone dosta popravio svoju statistiku, a iako je i prije volio dijeliti asistencije svojim saigračima, ove sezone je to otišlo na još jedan veći nivo.

Portland je jako blizu da osigura doigravanje i ove sezone, a uz Damiana Lillarda koji je vođa ekipe, Jusuf Nurkić se pokazao kao ključan igrač Portlanda ove sezone.

Lillard i Nurkić su vodeći u svim statističkim parametrima Blazersa pa je tako Lillard najbolji strijelac sa prosjekom od 26.2 poena po utakmici, najbolji asistent sa 6.6 asistencija i najbolji u ukradenim loptama gdje ima prosjek od 1.2 ukradene lopte po utakmici.

Jusuf Nurkić je najbolji skakač sa 10.4 skokova po utakmici, te je sa prosjekom od 1.4 blokade po utakmici najbolji u ovom segmentu igre.

Bh. košarkaš generalno u svim parametrima ima odlične brojke, pa tako u prosjeku postiže 15.4 poena i ima 3.3 asistencije po utakmici.

Ipak, iako je Damian Lillard vođa ekipe Portlanda, najnovija statistika je pokazala da kada je Jusuf Nurkić na terenu Blazersi imaju najbolji učinak, a u statističkim proračunima koji obuhvataju razne segmente rezultati su pokazali da Portland postiže 9.9 poena po utakmici više kada je Nurkić na parketu što je najbolji rezultat od svih igrača Portlanda, ali i najbolji prosjek jednog igrača Portlanda bar od sezone 2000/2001 kada su počela ova mjerenja i proračuni.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.