x

Sainz bi već u Arabiji mogao ispisati historiju F1

Carlos Sainz uživa u odličnoj debitantskoj sezoni za Ferrari u kojoj se uspješno nosi s uglednim momčadskim kolegom Charlesom Leclercom, ali budući da se bliži kraj njegove sedme F1 sezone sasvim je blizu da sruši rekord koji drži Nico Hulkenberg.

Sainz je u Formuli 1 debitirao 2015. godine u Toro Rossu uz Verstappena, a u istoj momčadi ostaje i 2016. i u prvih 16 utrka 2017. prije prelaska u Renault na posljednje četiri utrke te sezone, donosi MAXF1.net.

U Renaultu je proveo 2018. prije prelaska u McLaren 2019. u kojem dvije sezone završava kao šesti u poretku vozača, a 2019. u Brazilu, nakon 100 startova u Formuli 1, ostvario je prvo postolje.

Ali nakon gotovo sedam punih sezona Sainz još uvijek nema pobjedu i nedostaju mu samo 3.5 boda da postane vozač s najviše bodova bez pobjede u povijesti Formule 1 što je rekord koji trenutno drži Nico Hulkenberg (521 bod) – Španjolac trenutno ima 517.5 bodova u Formuli 1.


Ukoliko Sainz u Saudijskoj Arabiji osvoji četiri boda odnosno završi utrku na osmoj ili višoj poziciji, srušit će Hulkenbergov rekord. Sainz je na osmoj ili boljoj poziciji završio na posljednjih osam utrka i čak 17 puta u 20 utrka ove sezone.

Osim što će srušiti spomenuti rekord, Sainz je u vrhu i u još dvije slične statističke kategorije – Španjolac ima pet pobjedničkih postolja (dva u McLarenu i tri u Ferrariju), čime dijeli deveto mjesto s Andreom de Cesarisom i Landom Norrisom na listi svih vremena po broju postolja bez pobjede.


Najviše postolja bez pobjede ima Nick Heidfeld (13), a na četvrtom mjestu je Romain Grosjean s deset postolja.

Sainz zauzima deveto mjesto svih vremena po broju startova bez pobjede (138) – u toj kategoriji prvi je de Cesaris (208), drugi Heidfeld (183), a treće mjesto dijele Hulkenberg i Grosjean (179).


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.