x

Sajam domaćih i handmade proizvoda u Importanne centru traje do 10. decembra!

Udruženje Urban Management u periodu od 05. - 10.12.2022. u holu Importanne centra organizira sajam domaćih i handmade proizvoda, kućnih radinosti i rukotvorina “Made od BIH&Made In BIH”.

Glavni cilj ovakvih projekata je koliko očuvanje tradicije - baštine BIH u smislu da se u i dalje proizvode u ručnoj izradi predmeti - hrana vezana za našu historiju - tradiciju, toliko i podizanje svijesti kod svih građana BIH o važnosti kupovine domaćih proizvoda i uzicama na cijelu privredu BIH u konačnici, kako sitnih obrtnika, tako i većih proizvodnji, preduzeća i slično.


Svi posjetioci u ovih šest dana imat će priliku da kupe nešto od kožne galanterije, a i saznaju sve o njenoj preradi i izradi, kao i sve o ručno slikanim svilenim maramama, haljinama. Takođe, ručne izrade, ukrasnim jastučićima sa motivima bosanskog ćilima, ručno rađenim tacnama, ukrasnim kutijama u bosanskom stilu, ručno rađenim nakitom u stilu bosanskih vladara… Za sve ljubitelje zimnice tu su različiti proizvodi vrijednih članica udruženja, a sve je pripremljeno po tradicionalnim recepturama.


Projekat su podržali na Federalno Ministarstvo kulture i sporta i Općina Ilidža.

- Dodali bi da se od danas u sklopu izložbenog dijela projekta nalazi i poseban štand postavljen ovaj put u službi humanosti gdje su svi učesnici, izlagači projekta donirali nešto iz svoje bogate ponude, a od prikupljenog novca kupit će se higijenski pokloni za korisnike odjela bolnice Jagomir kojima su neophodni i koji su slabije imovinske mogućnosti, kao i slatki program za sve korisnike JU Pazarić - saopštila je Viladana Lončarić, organizator ispred Urban Managementa.

.

.

.

.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.