x

Sajam klasičnih automobila u Padovi – ultimativni povratak u prošlost!

Prošlog vikenda u Italiji, točnije u Padovi, održan je 34. sajam klasičnih automobila “Auto e Moto D’Epoca”.

Ova izložba klasičnih automobila postavljena je na površini od 90.000 metara, a obišlo ju je više od 100.000 posjetitelja. Uz ekipu pod imenom “AK Garage 78 Banjaluka” iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, odlučili smo da posjetimo ovaj nesvakidašnji događaj. Oko 4500 pila u savršenom stanju, a barem pola ćete teško imati prilike vidjeti igdje osim na ovom sajmu. Posebno nam se svidjelo to što je odlazak ovamo bio definitivno ono “once in a lifetime” iskustvo. Neki automobili koji se u Hrvatskoj još uvijek mogu pronaći po povoljnoj cijeni i ne zahtijevaju mnogo posla oko restauracije do mint stanja, na ovom sajmu se prodaju za basnoslovne cijene. Isti budu i prodani, jer stranci doista cijene kvalitetu. Kako i ne bi, svi znamo da se Mercedes sa “jumbašom” kojeg zbog njegove kvalitete nije bilo potrebe mijenjati, umalo doveo do bankrota. Zahvaljujući tome, danas zvijezda na prednjoj haubi i dalje simbolizira kvalitetu, luksuz i pouzdanost, iako to nužno ne mora biti potpuna istina. Pored uvijek atraktivnog “Mercedesa”, svoje mjesto na ovom sajmu su našli: Maserati, Pagani, Lamborghini, Ferrari, Jaguar, Alfa Romeo, MG, Mercedes, FIAT, Lancia, Peugeot… kao i svi proizvođači automobila koji su napravili neki ekskluzivni, limitirani ili unikatni model, a svi njihovi izloženi modeli izgledaju baš onako kao što su izgledali kada izašli ispod čekića. Osim izložbenog dijela, tu se nalazio i sajam s dijelovima za old timere.

 

Dakle, bezbroj rariteta, od starih znakova Fiata, preko šoferšajbi za Lanciu Stratos, pa sve do Lancie Delte koja je 90-ih godina prošlog vijeka osvajala medalje i Audija V10 s 24 sata Le Mana. Apsolutno sve što bilo kojeg “Petrolheada” interesira, ovdje ima. Na Mercedesovom štandu, rame uz rame stajali su dva Gullwinga. Jedan iz 2014. SLS AMG i njegov prethodnik, iz 1954. godine, originalni Gullwing 300 SL. Naravno, izložba automobila ne bi bila to kada ne bi bilo i predstavljanja novih automobila. A isto tako, to apsolutno nikoga nije interesiralo. Ljudi koji su došli da pogledaju F40 ili Diablo, sigurno ne žele da slušaju šum električnih automobila.

 

Jedino što je u stvari predstavljalo nedostatak je to što sajam traje svega četiri dana. Zbog toga, definitivno smo odlučili da I iduće godine posjetimo Auto eMoto dEpoca.

 

Izvor: Automobili.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.