x

Zenica

Sajam kristala i minerala za dane vikenda u Zenici! (Foto)

Sajam Kristala i minerala, dragog i poludragog kamenja, održava se u dane vikende u zeničkom Bingo Shopping City-u u organizaciji Udruženja građana ljubitelja kristala „Gorski Kristal“. Sajam je međunarodnog karaktera i već četvrti put se održava u našem gradu, a ovaj put je okupio 25 izlagača sa prostora cijeloga Balkana.

 „Sajam je prvestveno sajam kristala i minerala i dragog i poludragog kamenja. Naravno, može se naći i što šta drugo poput fosila i fosiliziranih stabala. Jesdinstven je jer iz godine u godinu okuplja sve više izlagača na ovome“, kazao je Muamer Islamović, jedan od organizatora Sajma.

Ističe da živimo u okruženju gdje mjesta oko nas leže na kristalima, a izdvaja neke od eksponata koji će biti izloženi poput gorskih kristala i hijalofana, jako rijetkog kristala, posebnog po tome što se samo u Busovači može naći kao i pirit.

„Busovača, Kreševo, Kaćuni, Breza, Vareš i Zenica, samo su neki od gradova koji obiluju nalazištima kristala“, ističe Islamović.

Posebnost ovoga 4. Međunarodnog sajma, ističu organizatori je ta što će posjetiocima biti dostupni kristali i drago kamenje iz cijeloga svijeta, ali i neki od rariteta naše zemlje.

Sajam je i prodajnog karaktera, te će posjetiocima biti dostupno mnoštvo egzotičnih kristala i minerala iz geološki bogatog rudnog bazena kako Bosne i Hercegovine, tako i iz cijeloga svijeta.

.

.

.

..

.

.


Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.