x

Zenica

Sajjra Poljo nakon poklonjene medalje osvojila i svoju prvu medalju!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Prije nekoliko mjeseci, devetogodišnja Zeničanka Irma Kulačić odlucila je pokloniti svoju zlatnu medalju Sajjri Poljo, djevojčici nastradaloj u saobraćajci i prikovanoj za invalidska kolica. Medalju je Irma osvojila na turniru u Visokom, a poklonila je sa porukom podrške, pažnje a iznad svega zasluge. Rekla je kako cijeni Sajjrin trud, duh, snagu i istrajnost u životnim nedaćama koje koje su je zadesile. Irma se inače bavi taekwondoom i redovno osvaja zlatne medalje.

Sajjra, ponukana svojom ‘prvom’ medaljom, nakon pomnog razmišljanja, odlučno se okrenula sportu, i to streljaštvu. Za sada je imala samo četiri treninga, a već je postigla dobar rezultat, na svom prvom takmičenju. Voljna je učiti da bi ispunila svoje želje i ciljeve i da bi bila dio Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom SKOSI Zenica – kategorija SH1. Kaže “To je moja raja” a sami članovi su je toplo primili kao najmlađeg člana.

Današnja priča za Sajjru je posebna i velika motivacija. U Zenici je danas održano Državno takmičenje osoba sa invaliditetom u streljaštvu. Ženski dio tima #Skosi su osvojile treće mjesto. Čast preuzimanja pehara u ime kluba pripala je Sajjri kao najmlađem članu, ali jednako zaslužnom. Također joj je uručena medalja i diploma sa željama u daljnjem uspjehu. 

-Ovaj osmijeh koji smo imali priliku vidjeti danas je osmijeh koji godinama isčekujemo. Osmijeh zadovoljstva, uspjeha i doprinosa društvu. Osmijeh koji kaže kako je svako bitan. Osmijeh koji kaže “Ponosna sam na sebe”. Tako je Sajjra, imaš puno pravo da budeš ponosna na sebe, navodi njen otac Mirsad. 

Ostani nam tako vedra i prkosna, pokaži zajednici kako je svaki pojedinac jednako vrijedan i bitan. Želimo ti puno sreće, uspjeha, a iznad svega sretnije djetinjstvo. Već u narednu subotu, u Živinicama slijedi naredno sajjrino klupsko takmičenje. Želimo njoj i kolegicama iz SKOSI Zenica puno osvojenih medalja.


Foto : Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.