x

Englezi tvrde

Salah ostaje na Anfieldu, ali idućeg ljeta evropski velikan čeka ga raširenih ruku

Mohamed Salah potvrdio je da će igrati za Liverpool i iduće sezone, ali je neizvjesna njegova sudbina idućeg ljeta.

Kako prenosi "The Mirror", dužnosnici Barcelone rekli su egipatskom nogometašu da ga čekaju raširenih ruku na Camp Nouu od na ljeto 2023. godine kada mu ističe ugovor s Redsima. 

Potaknuti novim ugovorom s audio streaming platformom Spotify, koji im na račune donosi oko 250 miliona eura, Katalonci žele obnoviti momčad za povratak u trku za trofej Lige prvaka, koji nisu osvojili od 2015. godine.

Engleski mediji pišu o tome da je upravo Barcelona razlog zašto Mohamed Salah još nije ponudio odgovor čelnicima Liverpoola u vezi s prijedlogom produženja ugovora.


Prijateljima je rekao da će ostati u Liverpoolu još mnogo godina, ali do sada nije potpisao i čini se da nije voljan to učiniti.

Osim toga, trener Barcelone, Xavi, vrijedno radi kako bi ovog ljeta u momčad doveo poljskog napadača Roberta Lewandowskog iz Bayerna, ali i portugalskog veznjaka iz Wolvesa, Rubena Nevesa.

Iako je izjavio da će potpisati produženje, činjenica da oklijeva daje čelnicima Liverpoola ozbiljan razlog za razmišljanje, a posebna je briga to što bi bez Salaha mogli ostati kada mu istekne ugovor, što znači da neće dobiti nikakvo obeštećenje. 


Najvjerovatnije, ako ne stavi pero na novi ugovor, Liverpool će pokušati prodati Salaha na zimu ili čak već ovog ljeta.

"Ne želim sada govoriti o ugovoru. Ostat ću za sljedeću sezonu, sigurno", izjavio je Salah nakon finala Lige prvaka koje je njegov tim izgubio od Real Madrida s 1:0 u Parizu. 


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.