x

savladale ga emocije

Salah u suzama nakon šokantnog ispadanja Egipta, selektor ekspresno dobio otkaz

Egipćanin Mohamed Salah teško je podnio ispadanje njegove reprezentacije s Afričkog kupa nacija nakon što je Egipat u Kairu poražen od Južne Afrike rezultatom 1:0, dok je selektor Javier Aguirre samo nekoliko sati nakon ispadanja dobio otkaz.

Egipat je grupnu fazu odigrao poprilično furiozno i mnogi su ih smatrali upravo prvim favoritima za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Afričkog kupa nacija, no već na prvoj prepreci u nokaut fazi naletili su na odličnu reprezetnaciju Južne Afrike i doživjeli su poraz.

Salahu i društvu nije pomogla ni velika podrška s tribina stadiona u Kairu, a ključni trenutak meča desio se u 85. minuti kada nakon sjajnog kontranapada Thembinkosi Lorch matira golmana Egipta i donosi pobjedu svojoj ekipi.

"Utakmica je bila otvorena i imali smo mnogo prilika. Jedina razlika je u tome što su Južnoafrikanci uspjeli postići pogodak. Ja sam kriv, preuzimam odgovornost jer sam ja birao igrače i formaciju", rekao je Aguirre nakon meča.

Samo nekoliko sati nakon utakmice, Aguirre je dobio otkaz, a on na klupi Egipta nije proveo ni godinu dana. Još uvijek nije poznato ko će biti naredni selektor ove reprezentacije.

Taj poraz možda je i najteže pao Mohamedu Salahu koji je finiš meča dočekao u suzama, a kada je sudija označio kraj utakmice, emocije su ga u potpunosti savladale i nije mogao sakriti tugu i razočarenje zbog ispadanja s ovog takmičenja.

Salah je prošle sezone osvojio Ligu prvaka s Liverpoolom, završio je drugi u Premiershipu i imao je još jednu vrlo uspješnu individualnu sezonu, no poraz i neuspjeh s reprezentacijom Egipta sigurno će mu pokvariti odmor i ostavit će gorak ukus na sve uspjehe ostvarene u dresu Liverpoola.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.