x

Samo u Kini: Salon automobila na kome se izlažu kopije drugih modela

Na ovom sajmu nude se automobili koji koštaju oko 5.000 evra i koji nisu opremljeni sistemima aktivne i pasivne bezbjednosti.

Poznato je da se neki kineski proizvođači ne opterećuju kako će drugi reagovati kad vide njihov proizvod. Oni jednostavno kopiraju dizajn originalnih automobila i idu dalje, do sljedećeg sudskog spora gde će im blagonaklono domaće pravosuđe vjerovatno progledati kroz prste.

Međutim, ono što do sada nismo znali je da postoji sajam automobila na kome su izloženi primjerci smanjenjih kopija modela marki Porsche, Honda, Mini, Maserati, Range Rover... na električni pogon.

Na ovom sajmu se nude automobili koji koštaju oko 5.000 evra, nisu opremljeni sistemima aktivne i pasivne bezbjednosti, a maksimalna brzina ovih električnih automobila je 45 km/h.

Poznavaoci kažu da ovu vrstu automobila uglavnom kupuju penzioneri, a jedna od najzanimljivijih imitacija je ona Porsche Macana.

U ovom slučaju, proizvođač je čak kopirao logo brenda, a reč Porsche je promijenjena u Power. Na vratima prtljažnika je ugravirano 911 Mini.

Jedan od modela koji je imao najviše posjeta na svom salonu je imitacija Maseratija Levante. Land Rover Defender takođe ima svoju električnu kopiju, koju potpisuje Timei Car.


Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.