x

Derbi pripao prvaku BiH

Šampion krenuo šampionski: Tatar pogodio za trijumf FK Sarajevo protiv HŠK Zrinjski

Sarajevo je u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu savladalo Zrinjski rezultatom 1:0.

Jako dobar meč odigran je između dva najbolja tima BiH iz prošle sezone, a na kraju je aktuelni šampion upisao tri boda.

Uvodnih desetak minuta meča proteklo je u ispitivanju snaga, a prva šansa desila se pred golom Mostaraca i to nakon 10 minuta igre.

Sarajevo je napravilo sjajnu šansu. Milanović je sjajno probio, ali Ahmetović nije stigao na njegov opasan centaršut. Potom je do lopte došao Šišić koji je pogodio prečku, da bi se akcija završila šutem Tatara pored gola.

Zrinjski je igrao veoma otvoreno. Bili su veoma opasni gosti iz Mostara, a u 13. minuti Govedarica je u sjajnoj poziciji za postizanje gola, no Kovačević skida njegov udarac.

Potom je u 25. minuti ponovo gostujući tim imao dobar pokušaj preko Hadžića, ali i on je neprecizan.

Nova dobra šansa za Plemiće propuštena je u 37. minuti. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca Šišić loše reaguje i umalo je matirao Kovačevića.

Ipak, do kraja prvog poluvremena promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo bez pogodaka (0:0).

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo je povelo. Tatar je napravio sve sam, šutirao je, a lopta uz pomoć Barbarića vara Brkića i odlazi u mrežu za prednost od 1:0.

Bordo tim je igrao zaista odlično u ovom susretu. Bilo je očigledno kako žele sa tri boda u derbiju otvoriti novu sezonu.

Ipak, napadi koje su imali nisu im donijeli prednost, nakon čega se Plemići ponovo bude i sa nekoliko opasnih napada prijete Bordo timu.

Međutim, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Ostalo je 1:0 i Sarajevo je došlo do tri boda na otvaranju sezone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.