x

NFL wild-card

Šampioni u potpunom šoku: Kraj za Toma Bradyja i Patriotse

New England Patriotsi neće odbraniti titulu NFL prvaka.

Aktuelni šampioni eliminisani su iz wild-card runde porazom na svom terenu od Tennessee Titansa rezultatom 20:13.

Patsi su prvi put nakon 2013. godine poraženi u play-offu na domaćem terenu.

Domaći tim je utakmicu otvorio šutom za tri poena, ali Titansi su uzrvratili touchdownom Firksera za prednost od 7:3 nakon prve četvrtine.

Patriotsi su zaigrali odlično u drugoj dionici. Edelman je postigao touchdown za novo vodstvo domaćeg tima 10:7, Titansi nisu izgledali dobro u napadu, ali su Tom Brady i društvo zatim propustili šansu da odu na 10 poena prednosti.

Imali su četiri pokušaja Patsi za gol sa linije od jednog jarda. Međutim, nisu uspjeli, pa su pogodili field-goal za vodstvo od 13:7.

Titansima je dobra odbrana u tom napadu dala krila. Sjajni Derrick Henry je postigao touchdown na drugoj strani i tim iz Tennesseeja ja na odmor otišao vodstvom od 13:14.

U nastavku poena nije bilo sve do same završnice. Brady i ekipa su bili zaista očajni, a čuveni vođa navale Patsa pravi grešku prilikom jednog pasa, pa Logan Ryan postiže touchdown i ovjerava pobjedu gostiju u ovom meču.

Prolaz dalje ostvarili su Houston Texansi koji su nakon velike drame i produžetka savladali Buffalo Billse 22:19.


Nevjerovatno je šta su Billsi u ovom meču propustili. Vodili su sa 16:0 na 16 minuta do kraja, ali na kraju Texansi prvo dolaze do produžetka, a zatim i do pobjede.

Texansi će u play-offu AFC-a gostovati Kansasu, dok će Tennessee gostovati Baltimoreu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.