x

recenzija

Samsung Galaxy S21 u našim rukama: Jedan od najboljih telefona današnjice!

Kao i prethodne godine, i ove godine Galaxy je serijom sa oznakom 21 donio tri različite verzije uređaja: S21, S21+ i S21 Ultra. Ekipi Ekskluzive je na testiranje "pao" model S21, stoga vam prenosimo naše utiske. Svakako, moramo istaknuti da nakon druženja sa jednim od realno najboljih telefona današnjice možemo samo reći kako je Samsung i ovoga puta nadigrao sam sebe.

Ono što nam je odmah "upalo" u oči jeste prepoznatljiv dizajn kućišta kamere i razlomne zadnje strane koje lijepo kontriraju bojama kućišta. S21 ima plastičnu matiranu poleđinu koja je kod modela S21+ od stakla. 

Ono što treba istaći jeste da je dizajn jedinstven i jasno se izdvaja od konkurencije. Vrlo je specifično kućište kamere koje je spojeno sa ramom telefona i vizuelno ga izdvaja od kompletne konkurencije. 


Kada je riječ o telefonu S21 koji je naša ekipa imala priliku testirati, odmah ćemo istaći kako je sam uređaj  relativno lako držati u ruci. Korištenje smartfona je glatko i vrlo ugodno, što zbog adaptivne svjetline ekrana, tako zbog adaptivne brzine osvježenja ekrana.


Kada je u pitanju najjači adut Samsung telefona, a to je ekran, koji najviše gledamo, tu zasigurno da nećete pogriješiti. Galaxy S21 ima novi, kompaktniji dizajn. S21 dolazi sa 6,2 inčnim Flat FHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O ekranom koji je certificiran za HDR10+ i ima adaptivno osvježavanje između 40 i 120Hz. S21 dolazi s baterijom snage 4000 mAh koja je, uprkos našim naporima da je ispraznimo, uspjela izdržati cijeli dan. Inače, uz ovaj uređaj ne dolazi punjač, ali zato  podržava bežično punjenje, a može i "primiti" ili "poslati" malo struje putem PowerSharea.


Ovaj model ima vrhunsku kameru s brojnim opcijama i karakteristikama. Stražnjom stranom uređaja dominiraju tri kamere i LED bljeskalica. Tri stražnje kamere i jedna prednja, objektivno, stvaraju bolje fotografije nego što smo očekivali. S prednje strane nalazi se 10MP Dual Pixel AF kamera, dok se na stražnjoj strani nalazi 12 MP ultra široka, 12MP Dual Pixel AF širokokutna kamera te 64MP telefoto kamera. 


Video se može snimati u 8K rezoluciji, a opcija 8K Snap omogućuje da iz videa izvučete prilično jasne fotografije. Ova opcija je nama kao mediju posebno dobrodošla budući da i sami često snimamo događaje, te uz ovaj uređaj ne bismo morali prekidati snimanje video zapisa, već bismo mogli "izvući" sjajne fotografije.


Krajnji utisak je fantastičan. Pri testiranju ovog modela smo se uvjerili da apsolutno opravdava cijenu, a uz zanimljiv i privlačan dizajn, pristojne kamere, dobar ekran i nove softverske opcije, ovaj bi telefon mogao biti prvi izbor za mnoge. Galaxy S21 je pored u bijeloj boji, kakav je imala ekipa Ekskluziva.ba portala, dostupan i u fantomski ljubičastoj, sivoj i roze  boji u verziji od 128 GB i 256 GB, i sa 8 GB RAM memorije. Galaxy S21 (5G 8/128GB) je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.699 KM.

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.