x

Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+ u Bosni i Hercegovini! (GALERIJA)

Samsung je u Sarajevu premijerno predstavio svoje najnovije vrhunske pametne telefone - Samsung Galaxy S9 i S9+, koji su na nedavno završenom Svjetskom kongresu mobilne telefonije u Barceloni osvojili 30 nagrada, uključujući i najznačajniju GLOMO nagradu „Najbolji novi mobilni uređaj za povezivanje“, koju je dobio Galaxy S9+. 

Galaxy S9+ je najbolji, upravo zbog svog rafiniranog dizajna, najnaprednije kamere do sada i izvrsnih performansi koje maštovito reinterpretiraju način na koji danas komuniciramo, dijelimo i doživljavamo svijet, moglo se čuti na bosanskohercegovačkoj premijeri.

"Sve smo svoje znanje, inovativnost i izvrsnost ugradili u Galaxy S9 i S9+ kako bi današnju komunikaciju oslobodili i učinili je lakšom i zanimljivijom“, naglasio je je Damir Uzunović, voditelj ključnih kupaca za telekom proizvode u regionalnom predstavništvu kompanije Samsung Electronics i dodao, “Posebno smo sretni što je svjetska zajednica mobilne telefonije na nedavno završenom MWC u Barceloni prepoznala i nagradila inovativnost i napredne performanse našeg vodećeg pametnog telefona iz Galaxy S serije - Galaxy S9+. Koristim ovu priliku i da pozovem sve zainteresirane da posjete naš novi pop-up store u sklopu tržnog centra Alta, gdje će im naši stručnjaci rado pokazati sve detalje ovih novih, fantastičnih telefona.“

Galaxy S9 i S9+ su idealni uređaji koji će u potpunosti zadovoljiti korisnikove potrebe za intenzivnijim komuniciranjem, ali i za izražavanjem vlastite osobnosti uz pomoć fotografija, video zapisa i AR emojia. Galaxy S9 i S9+ imaju najnapredniju kameru do sada s novim dvostrukim otvorom blende koji omogućava snimanje pri slabom osvjetljenju, Super Slow-mo video mogućnosti i personalizirani AR Emoji. Galaxy S9 i S9+ u stopu prate korisnikove želje i potrebe i svakodnevni život čine živopisnijim i ispunjenijim.

Galaxy S9 i S9+ su inovativni i u pogledu zvuka jer nose u sebi integrirane stereo zvučnike podešene od strane kompanije AKG kao i vrhunski audio doživljaj uz Dolby Atmos koji pruža surround efekat zvuka. Jedna od novih stvari je i SmartThings aplikacija koja ujedinjuje Samsungove postojeće IoT usluge u jedinstveno pametno isksustvo.

Galaxy S9 i S9+ također imaju nevjerovatni beskonačni ekran koji je prvi put predstavljen na Galaxy S8 i S8+ modelima. Odvažni, svijetli Super AMOLED beskonačni ekran gotovo se stapa s telefonom. S prilagodljivim poboljšanjem kontrasta, korisnici mogu koristiti svoj uređaj čak i kad su izloženi direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Unaprijeđena kamera

Današnje kamere su dizajnirane tako da omogućavaju korisnicima da se bolje povežu i lakše komuniciraju. Korisnici uglavnom žele vrhunske kamere na svojim pametnim uređajima koje će im omogućiti da se u svakom trenutku izraze uz pomoć visokokvalitetnih fotografija ili video uradaka.Karakteristike kamere na Galaxy S9 i S9+ uključuju:

• Super Slow-mo koji omogućuje dinamične,ali usporene videozapise koji snimaju 960 okvira u sekundi. Galaxy S9 i S9+ imaju i automatski Motion Direction, inteligentnu karakteristiku koja detektira kretanje u okviru i automatski počinje snimati. Korisnici također mogu odabrati pozadinsku muziku. Na raspolaganju imaju 35 različitih opcija, a mogu dodati muziku sa svoje omiljene playliste. Korisnici, također, mogu jednostavno izraditi, urediti i podijeliti GIF datoteke.

• Kamera za snimanje pri slabom osvjetljenju: Dobro osvjetljenje je tajna odličnih fotografija. Većina kamera na pametnim telefonima ima fiksni otvor koji se ne može prilagoditi različitim uslovima osvjetljenja što često rezultira zrnastim ili ispranim slikama. Poput šarenice oka koja se širi i sužava, Samsungov dvojni otvor blende, koji varira od F1.5 do F2.4, automatski se adaptira na okruženje u kojem se korisnik nađe, a kao rezultat daje čiste i jasne fotografije.

• AR Emoji: Samsung je s novim Galaxy S9 i S9+ donio mogućnost izrade emojia koji izgledaju, zvuče i ponašaju se poput korisnika. AR Emoji algoritam analizira 2D sliku korisnika i iscrtava više od 100 crta lica kako bi stvorio 3D model koji odražava i oponaša izraze, tipične za svakog korisnika. AR Emoji dijeli stvarne emocije korisnika ne samo pomoću videozapisa, nego i pomoću „naljepnica“ koje koriste standardni AGIF datotetski format, te stoga korisnici mogu da podijele svoje emojie na većini popularnih platformi za razmjenu poruka.

• Bixby: Samsungova inteligentna platforma, integrirana u kameru, koristi proširenu stvarnost i duboke tehnologije učenja nudeći korisne informacije o okruženju korisnika. Nakon što otkrije i prepozna objekat u stvarnom vremenu, Bixby isti tren generira informacije direktno na vrh slike gdje je kamera upravljena. Korisnici isto tako mogu prevoditi strane jezike i preračunavati valute u stvarnom vremenu uz Live Translation opcije, mogu saznati više o svom okruženju, mogu kupovati proizvode koje su vidjeli u realnom vremenu i pratiti unošenje kalorija u jednom danu.

Uređaj koji pametno povezuje stvari

Kao prvi pametni telefoni koji podržavaju novu aplikaciju SmartThings, Galaxy S9 i S9+ mogu savršeno upravljati i uvezati sve aspekte života kod kuće, na radnom mjestu ili u pokretu. Aplikacija SmartThings će se povezati sa drugim Samsungovim uređajima, kao i sa uređajima koji nisu iz Samsungove porodice.

Samsung Galaxy S9 i S9+ mogu da se povežu na veći monitor i tastaturu uz pomoć novog sistema povezivanja DeX Pada i tako zamijeniti stolno računalo. Korisnici također mogu pretvoriti Galaxy S9 ili S9+ u Touch Pad s DeX Padom.

Podsjetimo kako Samsung Galaxy S9 i S9+ imaju i IP68 otpornost na vodu i prašinu te mogućnost bežičnog punjenja. Uređaji podržavaju proširivu memoriju pomoću MicroSD kartica kapaciteta do 400 GB i opremljeni su najnovijim procesorima za aplikacije koji nude snažne performanse i sofisticiranu obradu slike.

Osim toga, uz Galaxy S9 i S9+ korisnici mogu biti mirni i sigurni jer znaju da je njihov telefon zaštićen Knox 3.1, Samsungovom najsavremenijom siguronosnom odbrambenom platformom.

Galaxy S9 i S9+ podržavaju tri različite mogućnosti biometrijske provjere autentičnosti po izboru – šarenica oka, otisak prsta i prepoznavanje lica. Uređaji, također, podržavaju Intelligent Scan, novu provjeru koja inteligentno koristi scan šarenice oka s tehnologijom prepoznavanja lica kako bi brzo i jednostavno otključala telefon korisnika u različitim situacijama. Galaxy S9 i S9+ također donose i Dedicated Fingerprint, uz pomoć kojeg korisnici mogu da koriste različite otiske prstiju za pristup Secure Folderu, za razliku od onih koje koriste za otključavanje telefona.

Galaxy S9 i S9+ brine i za zdravlje korisnika uz poboljšani optički senzor ugrađen direktno u uređaj, pružajući bogatiju i tačniju informaciju o zdravstvenom statusu korisnika. Ovaj senzor omogućava mjerenje otkucaja srca u stvarnom vremenu.

Samsung Galaxy S9 i S9+ će biti dostupni u Bosni i Hercegovini od 16. marta/ožujka 2018. u ponoćno crnoj, koraljno plavoj i u novoj purpurno lila nijansi. Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S9 je 1699 KM, dok je za S9+ 1899 KM. Moći će se nabaviti kod telekom operatera i Samsungovih ovlaštenih partnera, kompanija Tehno Mag, Domod, Techno shop, Imtec, Megamarkt, eKupi.ba, Sancta Domenica i FIS.


Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.