x

Zbog problema sa srcem otkrivenih 2017. godine

Sandro Sukno objavio kraj igračke karijere

Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije i najbolji vaterpolist svijeta sandro Sukno odlučio je prekinuti aktivnu igračku karijeru u 28-oj godini života zbog problema sa srcem koji su mu detektirani prije dvije godine. 

"Nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti" - napisao je Sandro Sukno u priopćenju u kojem navodi da se na operativni zahvat u Clevelandu odlučio zbog vaterpola koji je sastavni dio njegova života.

"Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen. Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu VK Jug u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku."

"Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme. Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta" - stoji u emotivnom priopćenju osvajača zlatne medalje sa olimpijskih igara te svjetskih i europskih prvenstava. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.