x

Sanja Maletić: Udvarača je bilo i bit će ih!

Popularna folkerka iz Tuzle Sanja Maletić je otkrila za naš portal ekskluziva.ba,može li se živjeti od muzike, koliko je aktivna na društvenim mrežama, otkrila nam je svoju tajnu ljepote, o singlu koji sprema i mnogo toga. Uživajte!

1. Koja pjesma Vam je najdraža sa Vašeg albuma?

Imam za sada 6 albuma i najdraža pjesma, uzevši u obzir sve albume, je ``TI SI LJUBAV MOG ŽIVOTA``.

2. Da niste pjevačica, šta biste bili?

S obzirom na moje obrazovanje bila bih advokat ili u drugoj opciji novinar.

3. Kako gledate na današnju estradu, koliko će trajati `zvijezde preko noći` ?

- Sami ste dali odgovor na ovo pitanje, takve zvijezde traju upravo onoliko koliko im je trebalo da postanu takozvane zvijezde.

4. Imate li vremena doći u svoju rodnu Tuzlu?

- U Tuzli provodim jako puno vremena i u tom gradu se ponašam kao da nikada nisam ni otišla iz njega. Volim svoj rodni grad  i jako sam vezana za Tuzlu. Tu je moja familija, prijatelji, drugarstva koja ne prolaze. Imam divnu kuću u Tuzli i kad mi dosadi gužva i vreva Beograda, sklanjam se tamo i punim svoje baterije. Družim se sa prijateljima, pravim fenomenalne roštilje za moje drugare i nerijetko se desi da mi kolege sa estrade iz Srbije dolaze u goste na dobru klopu i totalno opuštanje.

5. Sprema li se možda neki koncert za sugrađane?

- E sad ako mislite na koncert u Tuzli, tamo sam jako čest gost na nastupima i koncertima i imam veliku sreću da me moj grad voli i poštuje, kao i ja njih i to se vidi po posjeti na mojim nastupima u Tuzli. Ako mislite na Beograd, onda je tu situacija malo komplikovanija, jer organizacija koncerata u Beogradu je jako skup sport. Za sada ostajem na klupskim varijantama nastupa u Beogradu.

6. Može li se živjeti od muzike, s obzirom na to da je piratstvo zavladalo internetom, danas je album na tržištu, a već sutra na YouTube-u?

- Svaki vrijedan i dobar pjevač, a uz to i dobar i požrtvovan radnik, može živjeti od muzike, ali samo od živih nastupa. Nažalost, autorska i izvođačka prava još uvijek ne funkcionišu na našim prostorima, ali nadamo se svi i kompozitori i aranžeri i pjevači da će i tome doći kraj.

7. Pratite li društvene mreže?

- Društvene mreže pratim onoliko koliko moram i koliko mi vrijeme dozvoljava. Dosta vremena provodim na putu i jedna sam od rijetkih koja nema internet na telefonu, iz razloga što samu sebe cenzurišem, da mi ne bi bilo šta odvlačilo pažnju u momentima kad radim. Isključivo sam na kompjuteru samo kad sam kod kuće. Društvene mreže su postale vid dobre i kvalitetne reklame. Poštujem, ali nisam ovisnik.

8. Koliko Vam YouTube pomaže u izboru repertoara?

- Naravno da mi pomaže i u izboru repertoara, jer vidim šta publika stavlja od muzike u vidu statusa. To je jedan od pokazatelja šta je popularno, jer i meni zna nekada promaknuti neka pjesma, da ne obratim pažnju.

9. Za Vaše godine izgledate mnogo mlađe, to sigurno zahtijeva mnogo truda i odricanja? Šta je uspjeh za takvu liniju?

- Prvo, hvala na komplimentu. Ja sam veliki hedonista i još veći gurman i ne odričem se tako lako ničega. Lice mi je bez bora i mislim da je to na prvom mjestu genetika, a na drugom dugogodišnje održavanje lica kvalitetnim kremama i naravno besprijekorna higijena lica. Što se tijela tiče, variram u kilaži. Ljeti sam punija, a zimi spadne i po 10 kg u odnosu na ljetnu varijantu. Jednostavno objašnjenje je da zimi imam jako slab apetit. U kući u Beogradu imam mini teretanu i ponekad, ali samo ponekad, zavirim u taj prostor, obično kad me muž natjera, hahahhaha. Pobornik sam prirodnog izgleda, bez operacija, dodavanja i oduzimanja. I naravno, bitno je uskladiti garderobu sa kilažom.

10. Kakva je situacija sa ljubavi, sigurno imate mnogo udvarača?

- Volim i voljena sam. Moj status se zna već 18 god. A udvarača je bilo i bit će ih ako Bog da uvijek. Nije to ništa loše. Pošto nikome nije zakonom zabranjeno da se udvara i ja to tako ležerno i doživljavam. Svako voli komplimente i u tome ne vidim ništa loše. To je kao scena iz Žikine dinastije, kad Vesna Čipčić kaže ``MENI SE TAMO UDVARATI JA MALO KOKETIRATI.`` hahah.

11. Možete li izdvojiti neki najgori momenat koji ste doživjeli za vrijeme nastupa?

- Za vrijeme nastupa najgori momenat je bio prije 6 god. kad su mi javili da mi je otac imao strašan infarkt. Nažalost, prošle godine sam izgubila svog voljenog i poštovanog oca. Mislim da se od tog gubitka neću oporaviti dok god sam živa. Mnogo mi nedostaje, ali me tješi činjenica da je ostavio trag u našoj državi školujući generacije učenika i studenata, ostalo je dosta naučnih radova prema kojima će se još generacija školovati i učiti i ponosna sam kad prođem gradom i čujem iza sebe kako neko kaže "ONO JE ĆERKA PROFESORA RADIVOJA KUKIĆA."

12. Pratite li Farmu, šta mislite o tome?

- Farmu pratim onoliko koliko imam vremena. U suštini se sve svodi na svađe i intrige i ništa se ne propusti i kad se preskoči 5 dana. Mislim da niko od učesnika nije pročitao Orvelovu ŽIVOTINJSKU FARMU. U suprotnom bi valjda shvatili šta im može donijeti takav vid prezentovanja. U suštini, jeftina, cjelodnevna zabava za široke narodne mase. Cilj je odvući pažnju narodu sa svakodnevnih problema. Tako se dok traje farma neprimjetno promijeni vlast, pokradu se milioni iz državnog budžeta, poskupi sve i svašta, euro skače, a narod sve to propusti gledajući farmu i razmišljajući o njihovim problemima.

13. Porede Vas sa Majom Marijanom, kakvo mišljenje imate o tome?

- Maja Marijana je moja drugarica i jedna divna i pažljiva osoba. A poređenje sa lijepom ženom mi svakako prija. Nemam ništa protiv toga i rado se našalimo interno na tu temu.

14. Imate li u planu neki duet i s kim?

- Trenutno završavam novi singl i u toj numeri postoji jedna rep dionica i upravo ovih dana razmatramo opcije, ko bi mi mogao biti gost u pjesmi.

15. Imate li neke ekskluzivne informacije za naš portal ekskluziva.ba?

- Moj predlog je da dođete u Beograd na jedan vikend i da pokupite za dvije noći hodanja po gradu toliko ekskluzive da nećete znati šta prije da objavite. Znači, stoji Vam poziv, dođite mi u goste i idemo skupa po ekskluzivu.

Veliko hvala, pitanja su bila lijepa i veoma pristojna. Time pokazujete velicčnu i poštovanje. Nadam se i ubuduće dobroj obostranoj saradnji. S poštovanjem, Sanja Maletić

Autor: Admir Pilić

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.