x

sretno momci

Šansa generacije: Bh. rukometaši danas u Grazu igraju za plasman na Evropsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Grazu igra odlučujući meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Ivice Obrvana su prije nekoliko dana u Bugojnu tijesno poraženi od Njemačke, u meču gdje smo i vodili i uglavnom bili ravnopravni, pa nam ostaje nada da ćemo danas u Grazu doći do plasmana na EURO.

Zmajevi ako žele direktno na EP moraju da ostanu neporaženi protiv Austrije, a u slučaju poraza, postoji mogućnost da svejedno budemo među najbolje trećeplasiranim timovima i da na taj način izborimo učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

U nekim kombinacijama našoj reprezentaciji bi odgovarao čak i poraz u Austriji, ali pod uslovom da Njemačka pobijedi Estoniju na svom terenu te da se poklope određeni rezultati u drugim grupama.


Podsjetimo da smo u prvom meču protiv Austrije na debiju novog selektora Obrvana savladali Austriju sa 27:21, što nam sada donosi velike šanse da odemo na EURO.

“Dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi, eventualno da pobijedimo. Želimo da osiguramo poziciju broj dva, međutim ako ukoliko ne bude išlo po našem planu, ostaje opcija koja je sama po sebi normalna, a to je pozicija broj tri sa odličnom gol razlikom. Imamo mnogo motiva da odigramo vrhunsku utakmicu. Nadam se fer igri, s obzirom da je odlučujuća utakmica za Austriju. Nadam se da ćemo biti na nivou i obradovati naše navijače u BiH”, istakao je Obrvan.


Prema riječima jednog od ključnih bh. rukometaša, golmana Benjamina Burića, ovo je "šansa generacije".

"Protiv Njemačke smo propustili priliku, koju ne smijemo propustiti u Grazu protiv Austrije. Graz je šansa naše generacije i idemo dati sve od sebe", poručio je naš sjajni golman Benjamin Burić.

Susret u Grazu igra se od 18 sati i bez prisustva publike. Bh. rukometaši su kompletni, odmorni, motivisani i spremni da nas ponovo obraduju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.