x

zatvaraju se 52 ulice

Saobraćaj u centru Sarajeva u subotu će biti obustavljen od 12 do 21 sat!

Za potrebe osiguranja "Bh. povorka ponosa 2022" koja se održava sutra angažovan je dovoljan broj policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i partnerskih agencija, saopćeno je iz sarajevske policije.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12:00 do 21:00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.


"Molimo građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja. Također, koristimo priliku da skrenemo pažnju na obavezu poštivanja zakonitih uputa koje građani i posjetioci eventualno dobiju od strane policijskih službenika", navodi se u saopćenju MUP-a.

Ministarstvo saobraćaja KS izdalo je rješenje i saglasnost organizatorima Bh. povorke ponosa o zatvaranju 52 ulice zbog provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja od 12 do 21 sat.


.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.