x

U akciji sadnje učestvovali i volonteri kompanije Sarajevski kiseljak

SARA i Let's Do It u akciji pošumljavanja: 1000 sadnica za Bjelašnicu, a 1000 za gradove u BiH!

Sa željom da daju vlastiti doprinos povećanju šumskog bogatstva i očuvanju prirode, volonteri kompanije Sarajevski kiseljak i predstavnici Udruženja građana Ruke, u blizini sela Dejčići na Bjelašnici, u okviru akcije „Let's do it – milion sadnica za jedan dan“ posadili su 1000 sadnica bijelog i crnog bora, a još 1000 različitih sadnica drveća je zasađeno u bh. gradovima. Ova akcija rezultat je partnerstva vode SARA i najvećeg globalnog pokreta za sadnju drveća „Let’s Do It - milion sadnica za 1 dan“. U njoj je učestvovalo oko 80 volontera i uposlenika kompanije Sarajevski kiseljak koja proizvodi prirodnu mineralnu vodu SARA.

Akcije pošumljavanja „Let’s Do It - milion sadnica za 1 dan“ se realiziraju na svjetskom nivou, u saradnji s volonterima, a cijeli projekt uživa poštovanje i podršku renomiranih, društveno odgovornih kompanija i cjelokupne javnosti.

„Do sada smo zasadili blizu pola miliona sadnica raznih vrsta drveća, a kampanjom sa Sarajevskim kiseljakom prirodi i urbanim sredinama poklanjamo 2000 sadnica drveća. Prema godišnjem planu pošumljavanja KJP “Sarajevo- šume” 1000 sadnica bijelog i crnog smo posadili na lokaciji Dejčići, na obroncima planine Bjelašnice. Osim u okolini Sarajeva, još 1000 sadnica drugog drveća zasađeno je u pet gradova u Bosni i Hercegovini. Inače, jesen je najbolje vrijeme za sadnju zbog toga što je zemlja još dovoljno topla, a kiše su česte, te tako prave pogodne uvjete za razvoj novih sadnica. Radujemo se što su našu akciju podržali građani kupovinom vode SARA te su na taj način dali doprinos sadnji budućih šuma koje će proizvoditi kisik, čistiti zrak, štiti od buke i klizišta i činiti našu zemlju ljepšim mjestom za život“, istakli su iz Udruženja građana Ruke iz Sarajeva.


Akcije sadnje drveća "Let's Do It - milion sadnica za 1 dan" udruženje građana „Ruke“ uspješno realizuje od 2013. godine.

„Voda SARA drugu godinu zaredom podržava pokret „Let’s Do It - milion sadnica za 1 dan“ s ciljem pošumljavanja zemljišta, očuvanja okoliša i unapređenja životne sredine uopće što je jedan od glavnih prioriteta društveno odgovornog poslovanja kompanije Sarajevski kiseljak. Akcija sadnje drveća, u kojoj su učestvovali i naši uposlenici, predstavlja znak zahvalnosti prema prirodi u kojoj je SARA rođena i čiju čistoću ona oslikava. Raduje me činjenica da smo dali doprinos čistijem zraku za buduće generacije. Posebnu zahvalnost za uspjeh ove akcije dugujemo našem partneru, Bingo tržnim centrima, i kupcima koji su kupovinom vode SARA u periodu od 15. marta do 31. maja direktno podržali sadnju drveća na Bjelašnici“, zaključio je Admir Suljević, direktor Sarajevskog kiseljaka.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.