x

Sarajevo: Na dočeku Nove godine uz Zdravka Čolića prisustvovalo više od 80.000 ljudi! (GALERIJA)

Na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu na kojem je nastupio legendarni Zdravko Čolić prisustvovalo je više od 80.000 građana i turista, potvrdili su iz MUP-a. Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka istakao je kako je sretan i ponosan jer je Sarajevo sinoć zaista bilo novogodišnji centar regije.

``Nakon prošlogodišnjeg nastupa Dine Merlina, sinoć smo ponovo priredili jedan zaista spektakularan događaj. Ono što je najvažnije je da nismo zaboravili praviti velike događaje i da će se Grad Sarajevo truditi da tako bude i u budućnosti. Želim se zahvaliti građanima koji su uživali sinoć i koji su bili dobri domaćini turistima koji su došli u naš grad. Nije bilo nijednog incidenta što je nevjerovatno na ovu količinu ljudi, ali to je pokazatelj da je Sarajevo siguran grad i da je grad koji je vrijedan pažnje``, rekao je Skaka za Klix.ba

 

Podsjećamo, prošlogodišnjem spektaklu koji je u Sarajevu priredio Dino Merlin prisustvovalo je 100.000 ljudi. 

 

Skaka je dodao da mu je želja da tradiciju ovakvih novogodišnjih javnih dočeka nastavi i u budućnosti.

 

``Mi imamo plan za vrijeme trajanja našeg mandata, a sada možemo samo najaviti da će iduće godine također biti spektakl s jednom novom idejom, novim vizijama i vatrometima koji će zaista biti nešto posebno``, rekao je Skaka.

 

Prema riječima organizatora, Zdravko Čolić je još uvijek pod utiscima.

 

``Posjetioci su zaista uživali u trosatnom koncertu. Atmosfera je bila odlična i nikome nisu smetale ni niske temperature. Svi smo zadovoljni, a Čola je još uvijek pod utiscima. Ipak, najbitnije je da nije bilo nikakvih incidenata``, rekla nam je ekipa zadužena za organizaciju javnog dočeka u Sarajevu.

 

Podsjećamo, uprkos niskoj temperaturi i magli domaćini i gosti Sarajeva uživali su sinoć u trosatnom koncertu Zdravka Čolića koji je publiku zabavljao svojim bezvremenskim hitovima. Tri sata nisu bila dovoljna da Čola otpjeva sve svoje hitove, a ``Mjerkam te mjerkam``, ``Okano``, ``Pisat ću joj pisma duga``, ``Esma`` i ``Produži dalje`` samo su neke od brojnih pjesama koje je publika pjevala uglas s legendarnim pjevačem.

 

Doček Nove godine je u glavnom gradu BiH protekao bez incidenata, a najviše intervencija imali su uposlenici Hitne pomoći KS.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.