x

PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo pobijedilo Posušje: Prijeko potrebni bodovi ostaju u Sarajevu

Posljednja utakmica 23. kola odigrana je na Gradskom stadionu u Doboju kod Kaknja, a plijen ostaje kod domaće momčadi

Posljednja utakmica 23. kola je odigrana na Gradskom stadionu u Doboju kod Kaknja, a domaće FK Sarajevo slavilo je protiv HŠK Posušje rezultatom 3:1.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika na obje strane, a najzapaženiji detalj je poništeni pogodak Fransisa Kiremeha (Francis Kyeremeh) u 39. minuti zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao.

Drugih 45 minuta, ipak, donosi više zanimljivih situacija. Momenat koji je prelomio utakmicu je skrivljeni penal Ivana Bešlića, zbog nepropisnog rušenja Giorgija Gulijašvilija (Giorgi Guliashvili) u šesnaestercu. Napadač Sarajeva Hamza Čataković je iskoristio priliku i odličnim udarcem tik ispod prečke matirao golmana gostujuće ekipe.

Drugi gol je djelo novopridošlih igrača Bordo tima. Mario Vrančić je odlično izveo slobodni udarac, a na pravom mjestu se našao crnogorski defanzivac Ilija Martinović i glavom smjestio loptu u mrežu Posušja.


Pobjedu je potvrdio Almedin Ziljkić u 83. minuti, odličnim udarcem sa 18 metara je matirao golmana Kukića, koji je ostao ukopan u mjestu. Do kraja su gosti samo uspjeli postići utješni pogodak preko Luke Markovića, koji je odličnim udarcem matirao Belmina Dizdarevića.


Sarajevo je ovom pobjedom osvojilo i svoj 32. bod u sezoni, što je osam manje od trećeplasiranog Širokog Brijega.

Posušaci su trenutno 8. na tabeli sa 24 osvojena boda i sigurno je da im do kraja sezone preostaje borba za opstanak, pošto imaju samo jedan bod više od Sloge koja je prva ispod crte.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.