x

Sarajevo pod snježnim pokrivačem! (FOTO)

Kao što su meteorolozi i najavili, u velikom dijelu BiH tokom noći kiša je prešla u susnježicu i snijeg pa su jutros bh. sela i gradovi osvanuli bijeli.

Snijeg je sinoć prvo počeo padati u sjevernom dijelu naše zemlje, a zatim se "spuštao" prema centralnim i istočnim krajevima, što je rezultiralo tim da glavni grad BiH osjeti prvi ovosezonski bijeli pokrivač.

Mnogi stanovnici Sarajeva, posebno oni u višim predjelima grada, jutros su za prvu jutarnju aktivnost koristili metle i lopate čisteći nekoliko centimetara snijega s automobila, prilaza kućama, poslovnih prostora i trotoara.



Ekipe KJKP Rad najavile su, uobičajeno, punu spremnost za čišćenje snijega s gradskih ulica, prema prioritetima. S obzirom na to da se snijeg ne zadržava i da nije pao u većim količinama, jutros nisu zabilježeni problemi u odvijanju saobraćaja, a ni pješacima nije otežano kretanje.

Snijeg i jutros pada slabijim intenzitetom u većem dijelu zemlje, dok je u Hercegovini kiša. Prestanak padavina se očekuje tokom dana.

Jutarnja temperatura bit će od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni celzija.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.